Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Soția bărbatului ucis la Padina: „Eu l-am prins de cuțit”. Procurorul general acuză magistrații care i-au eliberat pe interlopii Fabian că au ignorat probele din dosar

Soția bărbatului ucis la Padina: „Eu l-am prins de cuțit”. Procurorul general acuză magistrații care i-au eliberat pe interlopii Fabian că au ignorat probele din dosar

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti, care i-au eliberat din arest pe fiii vrăjitoarei Sidonia, sunt cercetați de Inspecţia Judiciară pentru neglijenţă gravă.

Fra?ii Fabian, crima Padina
Inspecţia judiciară îi verifică pe judecătorii din dosarul crimei de la Padina. Fraţii Fabian rămân în arest la domiciliu
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iun 2024   •   18:53

Procurorul general al României a sesizat, astăzi, Inspecţia Judiciară în cazul celor doi judecători de la Curtea de Apel Ploieşti care i-au eliberat din arest pe fiii vrăjitoarei Sidonia filmaţi în timp ce asasinau un bărbat la o petrecere de fiţe.

Într-un comunicat de presă, Parchetul General precizează că decizia magistraților prin care au ignorat toate probele din dosar nu e altceva decât gravă neglijență.

Astăzi, Tribunalul Dâmbovița le-a prelungit interlopilor Fabian arestul la domiciliu.

Antena 3 CNN a prezentat în exclusivitate imagini cu atacatorii de la Padina, cu cele două momente ale măcelului, dar şi cu cel de-al doilea cuţit cu care a fost înjunghiat Sorin Anghel. Dovezi video pe care şi judecătorii Lavinia Nuşa Apostu şi Constantin Niţă de la Curtea de Apel Ploieşti le-au avut la dispoziţie pe 13 mai, şi totuşi i-au eliberat din arestul preventiv.  

"La acest moment procesual nu se poate aprecia existenţa unui pericol în continuare actual asupra ordinii publice (...) constatându-se că nu a fost identificat, în cazul niciunuia dintre inculpaţi riscul de a se sustrage, de a prejudicia buna administrare a justiției, de a comite infracţiuni ori de a tulbura ordinea publică", se arată în motivarea Curţii de Apel Ploieşti. 

Inspecția Judiciară îi verifică pe judecătorii din dosarul crimei de la Padina

Procurorul general al României a sesizat astăzi Inspecţia Judiciară şi cere care cei doi judecători de la Curtea de Apel Ploieşti să fie cercetaţi disciplinar pentru gravă neglijenţă, de natură să afecteze prestigiul justiţiei.

" (...), s-a apreciat că faptele celor doi judecători de a ignora materialul probator, care relevă dincolo de orice dubiu rezonabil starea de pericol pe care o reprezintă punerea în libertate și, implicit, reîntoarcerea inculpaților în comunitate, întrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă", se arată în comunicatul Parchetului General. 

Arestul la domiciliu pentru fraţii Fabian, prelungit cu 30 de zile

Astăzi, Tribunalul Dâmboviţa le-a prelungit interlopilor arestul la domiciliu cu 30 de zile.

Sorin Anghel a fost înjunghiat în spate. A fost atacat de toţi trei. O spun procurorii şi o arată şi imaginile. Soţia bărbatului a povestit în exclusivitate pentru Antena3 CNN că a încercat să-şi apere soţul, dar n-a avut nicio şansă.

"Unul din ei eu l-am prins de cuțit... şi strigam la el să-l lase în pace. Toţi trei s-au dus acolo în bar înauntru şi l-au pus jos şi au dat şi cu sticle şi cu lăzi şi cu cutitele. Toți trei aveau cuțite.

Și l-am scos afară și atunci am văzut că era plin de găuri pe spate și ei tot au venit, au venit după el afară și tot îi dădeau tot ca să nu pot să scape. Toți trei au venit, toți trei aveau cuțite, eu chiar le-am văzut, erau cuțit foarte mari și sigur le aveau la ei", a declarat pentru Antena 3 CNN, soţia lui Sorin Anghel, bărbatul ucis la Padina. 

Magistrații au ignorat şi pistolul cu gloanțe letale pe care fiii Sidoniei îl aveau în maşină în noaptea crimei, atunci când i-au pus în libertate.

×
Subiecte în articol: crima padina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close