Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Lucrul despre care niciun politician nu a vorbit astăzi, la deschiderea anului școlar! Lovitură pentru mii de școli

Lucrul despre care niciun politician nu a vorbit astăzi, la deschiderea anului școlar! Lovitură pentru mii de școli

Există un lucru despre care nu a vorbit nimeni, astăzi, la deschiderea anului școlar. Nici președintele Iohannis, inițiatorul programului România Educată, nici premierul Ciolacu şi nici ceilalți politicieni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2023   •   19:12

Este vorba despre școlile care primesc o lovitură serioasă în ceea ce privește finanțarea prin PNRR.  

Mai exact, undeva la 2000 de unități de învățământ vor fi tăiate de pe lista investițiilor prin PNRR. Atenție! Acest lucru nu este cerut de Comisia Europeană, ci noi am mers acolo cu aceste propuneri.  

Astfel, peste 1800 de școli din țara noastră nu vor mai fi echipate cu laboratoare de informatică. Inițial, lista de laboratoare dotate prin PNRR era de 5200, acum avem 3.390. 

Apoi, peste 10 procente din suprafața școlară ce-ar fi trebuit renovată cu bani europeni a fost tăiată de autoritățile de la noi.  

Totodată, din 3.200 de microbuze electrice destinate transportului elevilor, vor fi finanțate doar 1600. 

Iar 330 de școli dispar din programul dedicat susținerii unităților cu un grad ridicat de abandon școlar. Şi acestea trebuiau dotate și utilate corespunzător.  

Altfel, mai sunt planuri și investiții prin celebrul PNRR. Rămâne de văzut, de acum înainte, cât de capabil va fi statul să ia acești bani și să facă ce și-a propus. 

×
Subiecte în articol: PNRR şcoli
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close