Responsabilă pentru demolare este Primăria din Oraviţa, dar instituţia nu are bani să facă acest lucru.
Fonduri sunt doar la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, dar aceştia nu au dreptul să dărâme clădirea.
Consiliul Judeţean Caraş-Severin are banii, însă nu şi dreptul să demoleze clădirea Sanatoriului de la Marila. Din 2021 acesta a fost predat Companiei Naţionale de Investiţii care acum vrea să contruiască o nouă unitate medicală acolo. Însă, până atunci, clădirea trebuie demolată. Iar singura instituţie care poate face asta este Primăria Oraviţa.
Clădirea în care se afla a fost dată în folosinţă în anii 1940, iar pentru o lungă perioadă de timp a fost una dintre cele mai apreciate unităţi medicale în Europa. Însă imobilul a început să se degradeze de la un an la altul.
În 2014 o parte din acoperiş a fost smulsă de vânt. Nimeni nu s-a grăbit nici atunci să investească în reabilitarea clădirii. Pacienţii au fost mutaţi într-o altă aripă a Sanatoriului, iar problemele cu unitatea medicală de la Marila au dispărut iar din atenţia autorităţilor.
În 2021, clădirea Sanatoriului a fost predată Companiei Naţionale de Investiţii, care, la vremea respectivă, se angaja să înceapă demersurile pentru reabilitare.
Planurile au rămas doar pe hârtie şi speranţele s-au năruit. În lipsa investiţiilor, Sanatoriul a primit încă o lovitură.
În 2023, o parte a clădirii s-a prăbuşit, iar pacienţii au fost relocaţi.