Salina Praid a fost inundată după ce apele din Prâul Corund s-au infiltrat în subteran. Autoritățile au început lucrările de punere în siguranță a galeriilor miniere. Sunt însă vești proaste pentru oamenii care veneau la Praid, întrucât acum au fost obligați să își întrerupă tratamentele.
Una dintre cele mai cunoscute saline din țară, cea de la Praid, a fost închisă din cauza infiltrațiilor de apă în subteran. A fost sistată atât activitate de exploatare cât și cea turistică.
"Totdeauna pătrunderea apei dulci într-un zăcământ de sare constituie un factor de pericol. Apa pentru sare reprezintă cel mai aprig dușman, prin urmare acțiunea noastră imediată, complexă și rapidă va elimina acest pericol. Lucrările vor fi niște lucrări de anvergură.
Noi ne vom cala activitatea pe două direcții principale și anume realizarea unor lucrări în regim de urgență care să permită redeschiderea activității, ulterior urmând a realiza Apele Române a unor lucrări de anvergură care să asigure această stabilitate atât a subteranului cât și albiei pe râul Părând pe termen lung", a spus Irina Muler, director producţie SNS.
Lucrările de consolidare a salinei au început.
"În momentul de față se lucrează la construirea unei linii de deviere prin trei tuburi din polietilenă care vor scoate apa de pe zona de incidență a infiltrațiilor", a mai spus Irina Muler.
Cei mai afectați au fost vizitatorii care s-au văzut nevoiți să-și întrerupă tratamentul și să plece înapoi spre casă.
"Am venit să îmi dea banii înapoi. Am plătit abonament în mai şi mai aveam două zile de stat", spune o femeie.
"Suntem două familii din Timișoara, pentru tratament. Am fost și anul trecut şi n-au fost probleme", mai spune un bărbat.
Salina mai fost închisă în vara anului 2022 timp de două luni tot din cauza infiltrațiilor de apă.