Antena 3 CNN Actualitate Social „Rovinieta de Brașov”, o nouă lovitură pentru transportatori. Ce sumă vor plăti: „Să facă autostrăzi și atunci să ne pună taxe”

„Rovinieta de Brașov”, o nouă lovitură pentru transportatori. Ce sumă vor plăti: „Să facă autostrăzi și atunci să ne pună taxe”

Tir care merge pe autostrada
De la 1 ianuarie, mai multe drumuri județene vor fi supuse unei taxări suplimentare pentru mașinile cu o greutate mai mare de 7,5 tone / Sursa foto: Getty images
de Ovidiu Stan    |    08 Oct 2024   •   19:23

În câteva luni, şoferii maşinilor de mare tonaj vor trebui să plătească o taxă anuală pentru a circula pe şoselele din Braşov. Regula va intra în vigoare de la 1 ianuarie, iar pentru a putea merge pe 16 dintre drumurile judeţene se va percepe suma de 1.500 de lei. 

De la 1 ianuarie, mai multe drumuri județene vor fi supuse unei taxări suplimentare pentru mașinile cu o greutate mai mare de 7,5 tone.

Astfel, de la Vulcan în Autostrada A3, care leagă foarte multe localități,  de la 1 ianuarie 2025 drumul va fi supus limitării și taxei.

Șoferii nu par deloc încântați şi spun că administraţia locală ar trebui mai întâi să repare drumurile şi apoi să ceară bani pentru a circula pe ele.

„Aici vedeți vreo ghenă de gunoi, o toaletă? Nu. Zici că sunt haiduci în tarlale... și plătim taxe...

Să pună interdicție, să facă variante ocolitoare și atunci e foarte bine.

Eu dacă plătesc taxă de autorizație de intrate în oraș, crește rezistența drumului? Nu. Banii se duc unde?”, spune un transportator. 

„Eu unul nu aș fi de acord cu așa ceva, doar pentru DN1. Nu ar trebui restricții de tonaj, să ne facă autostrăzi și atunci să ne pună taxe”, spune alt transportator.

Decizia taxării a fost luată de Consiliul Judeţean Braşov.

”Nu putem să interizcem și nici nu vrem să interzicem traficul greu pe aceste drumuri. Dacă am introdus o restricție, eu consider că trebuie să o și implementăm. O taxă pe care am elaborat-o foarte bine”, spune Zoltan Szenner, vicepreședinte CJ Brașov.

Autoritățile spun că o parte din sumele încasate vor fi cheltuite pentru reparații, iar cealaltă parte pentru achiziționarea de camere video de supraveghere pentru monitorizarea traficului.

×
Subiecte în articol: rovinieta Brașov transportatori taxa auto
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close