Antena 3 CNN Life Sănătate Românii din străinătate cu probleme dentare vin în țară ca să se trateze: „E aglomerație”

Românii din străinătate cu probleme dentare vin în țară ca să se trateze: „E aglomerație”

femeie in timpul unui control dentar
Medicii spun că trebuie să renunţe la concendii pentru a face faţă numărului mare de programări. FOTO: Getty Images
de B.C.    |    22 Aug 2024   •   19:19

Turismul medical oferă pacienţilor servicii de calitate la preţuri mult mai mici decât în ţările unde locuiesc. Ţara noastră, spre exemplu, este unul dintre statele în care românii plecaţi peste hotare, dar şi străinii, vin să se trateze. Cei mai solicitaţi în această perioadă sunt medicii stomatologi. 

Românii din străinătate preferă să revină în ţară pentru a-şi rezolva problemele stomatologice. Aşa se face că, în perioada verii, medicii spun că trebuie să renunţe la concendii pentru a face faţă numărului mare de programări.

Medic stomatolog: „Acest lucru se întâmplă pentru că calitatea actului terapeutic în cabinetele noastre este una de mare clasă. Noi, spre deosebire de probabil alte cabinete din alte țări, ne axăm foarte mult pe funcționalitate și apoi pe estetică. Și pacienții, cel puțin în ultimul timp, apreciază foarte mult durabilitatea.”

Pacient: „Sunt în Italia de 10 ani. Am început lucrarea acolo, nu am fost mulțumit și am preferat să aleg România.”

„Prețurile sunt mai accesibile”

De altfel, oamenii spun că şi preţurile sunt ceva mai accesibile. Sorina este stabilită în Franţa, iar vacanţa de vară a decis să o petreacă alături de familie, dar şi de stomatolog.

Pacientă: „Mi-am planificat special vacanța aici, în România, pentru că prețurile sunt mai accesibile. În trecut am avut aparat dentar, acum pentru fațete.”

Fluxul mare de clienţi în această perioadă face ca şi în laboratoarele de tehnică dentară să se lucreze la foc continuu.

Tehinician dentar: „În această perioadă avem foarte mare aglomerație în laboratoare de tehnică dentară. Românii au început să aprecieze materialele de calitate.”

Dacă în România prețul unei astfel de lucrări cu implant ceramic este de 550 de euro de euro, în străinătate prețul ajunge şi la 1.000 de euro. Pentru un implant în cabinetele din ţara noastră pacienţii plătesc între 500 și 800 de euro, în vreme ce în afară prețul depăşeşte suma de 1.300 de euro.

×
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close