Lipsa activităților sportive din rutina zilnică înseamnă un stil de viață nesănătos, care în viitor va duce la o povară uriașă pe sistemul sanitar.
Potrivit celor mai recente statistici, doar 18% dintre români fac mișcare, iar într-un procent și mai mic, de doar 2%, frecventează în mod activ sălile de sport.
"Sunt persoane care vin de două ori, de trei ori pe săptămână. Vin în funcție de obiectivele pe care și le propun Marea majoritate, undeva între 16 și 40 de ani", a spus antrenorul de fitness, Stelian Sălăgeanu.
De altfel, aceleași statistici arată că 62% dintre români au abandonat complet activitățile fizice.
"Aceste cifre sunt foarte îngrijorătoare din mai multe perspective. Aceste efecte care sunt asupra sănătății noastre sunt din prisma costului pe sănătate și din prisma faptului că noi suntem o țară și o națiune bolnavă", a spus Președintele Institutului Sportiv, Adrian Socaciu.
Sedentarismul duce la multe boli cronice: obezitate, diabet, hipertensiune, cancer de sân sau colon, anxietate, depresie, probleme cu articulațiile sau coloana vertebrală.
Statisticile arată ca 3,2 milioane de oameni mor din cauza lipsei de activitate, iar specialiștii recomandă să facem sport sau mișcare în fiecare zi.
Deși majoritatea oamenilor își doresc să aibă un stil de viață mai sănătos, mulți dintre ei spun că nu reușesc să facă asta din cauza programului încărcat.
Pe de altă parte, timpul liber este umplut de 7,9 milioane de români cu jocuri, fie că e vorba de smartphone, PC, console sau tablete.
Dintre aceștia, 52% sunt bărbați, 48% sunt femei, 39% dintre jucători sunt adulți cu studii superioare și 48% din cei 8 milioane sunt căsătoriți, ceea ce ne spune că gamingul este practicat nu doar de copii, cât și de adulți