Ministerul Sănătății a numărat persoanele care au avut de suferit în urma administrării vaccinului, iar Comitetul pentru vaccinarea COVID (CNCAV) a centralizat reacțiile adverse, întrucât, dacă o persoană a avut mai multe manifestări, le-a trecut pe toate în rapoarte.
Totul a început din luna iunie atunci când CNCAV venit cu comunicatul oficial de la finalul campaniei de vaccinare.
În acest comunicat, comitetul pentru vaccinare, a prezentat un număr de reacții adverse mult mai mare decât cel care a fost furnizat astăzi de Ministerul Sănătății.
CNCAV a raportat undeva la peste 40.000 de reacții adverse, în timp ce Ministerul Sănătăţii a raportat 19.000 de reacţii.
Pacienta Beatrice Şerbănescu care a avut reacţii adverse de la vaccinul covid a spus că a fost "resuscitată la propriu, iar DSP-ul mă întreba dacă fac rapelul".
"Ma bucur că am avut o stare ireversibilă, faţă de altele mai grave care au rămas cu leziuni pe viaţă", a mai spus pacienta.
Explicaţiile sunt că cei de la CNCAV au numărat reacțiile adverse, iar cei de la Ministerul Sănătăţii au numărat persoanele care au avut aceste reacţii. Pentru că o singură persoană poate să aibă mai multe reacții adverse la vaccinare.
Prof. Univ. Dr. Carmen Dorobat a comentat raportul oficial: "În momentul in care cifrele diferă de la un organism la altul, atunci lucrurile nu stau bine, pentru că de fiecare data vor apărea suspiciuni", a spus Dr. Dorobăţ pentru Antena 3 CNN. "Într-adevăr, pacienții s-au adresat după vaccinare cu manifestări, nu grave, dar au fost manifestări cardiologice şi neurologice", a mai spus doctorul.