Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Românii au ieșit în stradă din cauza prețurilor mari: "Nu simțim că trăim bine"

Românii au ieșit în stradă din cauza prețurilor mari: "Nu simțim că trăim bine"

Presiunea preţurilor uriașe a scos românii în stradă. Mai mulți angajați au protestat astăzi în București și Mioveni pentru că statul nu ia măsuri de protecție a cetățenilor în urma valurilor de scumpiri.

protest
Românii au ieșit în stradă din cauza prețurilor mari: "Nu simțim că trăim bine" Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    17 Noi 2022   •   19:51

Tot mai multe sindicate organizează marşuri în stradă pentru că nu sunt protejate în faţa valului inflaţionist şi a facturilor uriaşe.

Conform unui studiu, unul din cinci români are restanţe la facturi mai mari decât trei salarii. Iar situaţia se va agrava în lunile de iarnă, spun specialiştii.

În ciuda anunţurilor privind creşterea economică, scăderea uşoară a inflaţiei şi a discuţiilor despre pensii şi salarii mai mari, oamenii spun că nu simt că trăiesc mai bine, ci din contră.

Cei 1,5 milioane de români care aşteptau majorarea salariului minim, mai au de aşteptat. Sindicatele şi patronatele nu sunt de-acord cu varianta propusă de coaliţie.

Angajaţii din penitenciare şi poliţiştii au protestat în faţa Ministerului Muncii, acolo unde au cerut aplicarea legii salarizării, dar şi pentru mărirea sporurilor de risc.

Pe lista revendicărilor mai sunt creşterea sumei destinate pentru normele de hrană şi echipare, dar şi indexarea pensiilor militare şi a salariilor, corelat cu inflaţia reală.

Tot astăzi, peste cinci sute de angajaţi ai uzinelor Dacia şi Ford s-au aduat pe platforma de la Mioveni. Nemulţumirile angajaţilor din industria auto nu sunt foarte diferite de cele a protestatarilor din capitală.

Sindicaliştii se plâng de lipsa unor masuri care sa le protejeze locurile de munca, mai ales acum când se așteaptă facturi uriașe la utilități.

×
Subiecte în articol: proteste inflatie preturi mari
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close