Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alex, un român din Kiev: "Am văzut bombardamentele în primele zile, au fost apocaliptice"

Alex, un român din Kiev: "Am văzut bombardamentele în primele zile, au fost apocaliptice"

Au început bombardamentele la Kiev. Alex, un român din Kiev, spune că toate canalele de ştiri din Ucraina au instaurat un regim de panică, însă el nu se teme momentan. "Au trecut deja cinci zile. Am văzut bombardamentele în primele zile, au fost apocaliptice, ultimele două zile s-a mai calmat situația și vedem în seara aceasta dacă lucrurile degenerează", a spus el la "News Hour with CNN".

Alex, un român din Kiev: "Am văzut bombardamentele în primele zile, au fost apocaliptice"
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2022   •   18:28

"Până acum nu m-am decis să plec din Kiev, dar dacă vor începe bombardamentele cum au mai fost o să mă adăpostesc", a spus Alex. 

În a şasea zi de război în Ucraina, bombardamentele au continuat în marile oraşe, inclusiv în capitala Kiev, la marginea căreia a ajuns şi "convoiul morţii". Acesta este format din tancuri, blindate, arme de artilerie sau cisterne cu combustibil şi se întinde pe 60 de kilometri.

"S-a auzit o bubuitură foarte mare și am coborât în parcare, ne-am adăpostit. S-a auzit prima oară o bubuitură foarte mare. A ieșit puțin fum dar nu s-a văzut în depărtare.

Starea generală este una de panică. Sunt aici de la începutul conflictului. Astăzi toate canalele de știri au instaurat un regim de panică, încă nu îmi este frică. Au trecut deja cinci zile, am văzut bombardamentele în primele zile, au fost apocaliptice. Ultimele două zile s-a mai calmat situația și vedem în seara aceasta dacă lucrurile degenerează cred că o să plec și eu în parcare sau în adăpost la metrou", a spus românul, în direct, la Antena 3.

Război în Ucraina | Au început bombardamentele la Kiev! Convoiul morţii este gata să intre

Întrebat ce trebuie să facă în momentul în care alarma sună în Kiev, românul spune că ar trebui imediat să meargă să se adăpostească.

"Tocmai ce am venit de la metrou acum o oră doar ca să văd situația, cum sunt oamenii, dacă este poliție dacă este protejat. Nu sunt foarte mulți oameni dar de obicei vin cu o oră înainte de 20:00 și se adăpostesc acolo. Este poliție, te controlează foarte mult. Am fost cu niște băieți de la presă. Dacă eşti străin se uită foarte ciudat la tine chiar și lumea normală dacă te vede că nu vorbești în ucraineană ...sunt foarte suspicioși", a relatat Alex.

 

Se dau lupte grele pe străzile din Kiev. Ultimele imagini publicate de localnici pe reţelele sociale arată un dezastru lăsat în urmă de atacurile lansate de forţele ruse împotriva armatei ucrainene.

Citiţi şi: O nouă rundă de discuţii Rusia-Ucraina, programată pentru mâine

×
Subiecte în articol: Kiev razboi Ucraina roman
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Virus periculos într-o localitate din Italia. Peste 300 de oameni au ajuns la spital
x close