Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN "Sunt absolut convins că Putin va fi condamnat pentru crime împotriva umanității!" | Parlamentul European a discutat mandatul de arestare pe numele președintelui rus

"Sunt absolut convins că Putin va fi condamnat pentru crime împotriva umanității!" | Parlamentul European a discutat mandatul de arestare pe numele președintelui rus

Parlamentul European a discutat mandatul de arestare emis pe numele lui Putin de judecătorii Curții Penale Internaționale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2023   •   18:52

Putin și Maria Lvova-Belova, comisar pentru drepturile copiilor din Rusia, sunt acuzaţi de crime de război în legătură cu deportarea ilegală a mii de copii ucraineni în Federația Rusă.

Europarlamentarul Eugen Tomac a detaliat, la News Horu with CNN, concluzia dezbaterii pe acest subiect.

"A fost o dezbatere importantă, pentru că asistăm la o premieră, după ce Curtea Penală Internațională i-a pus sub urmărire pe președintele Federației Ruse și pe comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Belova. Noi am cerut ca statele democratice să susțină acest demers extrem de important.

În primul rând pentru că discutăm despre violarea dreptului internațional și despre 69 de mii de crime de război pe care le reclamă autoritățile ucrainene. Ori, noi nu putem tolera, în secolul nostru, un asemenea măcel și să nu răspundă nimeni pentru el.

Citește și: Când a avut loc, de fapt, vizita lui Vladimir Putin în Herson | Kievul: "Criminalul vizitează locul faptei"

Există un vinovat, el este Putin și, de aceea, Curtea Penală Internațională a cerut arestarea și reținerea, anchetarea președintelui Putin.

Iar eu cred că cei care privesc cu reținere tot acest demers se vor convinge că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, pentru că războiul se va încheia, Rusia va fi izolată, iar cetățenii ruși vor înțelege că nu mai pot fi conduși de un om condamnat, pentru că după această anchetă vom avea și un proces.

Eu sunt absolut convins că Putin va fi condamnat pentru crime împotriva umanității", a spus Eugen Tomac la Antena 3 CNN.

Foto: Președintele rus Vladimir Putin în timpul vizitei-surpriză efectuate, luni, în la trupele ruse din regiunile ucrainene Herson și Lugansk

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close