Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Sărbători de Crăciun cu două anotimpuri. Directorul ANM anunţă prognoza meteo

Sărbători de Crăciun cu două anotimpuri. Directorul ANM anunţă prognoza meteo

Avem Sărbători de Crăciun cu două anotimpuri. În nord, iarnă, în sud, primăvară. Elena Mateescu, directorul ANM, ne spune cum va arăta prognoza meteo pentru perioada următoare.

Sărbători de Crăciun cu două anotimpuri. Directorul ANM anunţă prognoza meteo
Sursa foto: Antena3/Pexels.com
de Claudia Popovici    |    24 Dec 2021   •   18:54

„Întradevăr pentru zona montană înaltă Crăciunul va fi cu zăpadă, dar şi cu intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 100-110 km/h determinând viscol puternic, reducerea vizibilității sub 50 de metri. 

Acolo unde vorbim şi de o avertizare meteorologică de cod portocaliu pentru altitudini mai mari de peste 1.700 de metri în munții Apuseni, iar în restul masivelor montane vorbim de o avertizare de cod galben pentru că şi aici va ninge puternic însemnat cantitativ, se va depune strat nou de zăpadă.

Deja vorbim de grosimi considerabile 170 cm la Bâlea Lac, 117 la Vârful Omu, iar în restul masivelor montane între 15-93 de cm.Mâine vom avea un Crăciun cu vreme mai caldă faţă de perioada în care ne aflăm.

Sărbători de Crăciun cu două anotimpuri. Directorul ANM anunţă prognoza meteo

Vorbim de temperaturi care la scara întregii ţări din perspectiva maximelor se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei până la 13-14 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, inclusiv în Capitală 10-12 grade celsius şi o minimă de 1-2 grade celsius. 

Această caracteristică va rămâne de interes pe tot parcursul săptămânii viitoare când vorbim de valori pozitive la nivelul maximelor aşa cum menționam 12-13, posibil 14 grade celsius în partea de sud-vest a ţării şi minime care de la o noapte la alta vor fi în general negative în depresiunile din estul Transilvaniei până la -5 grade Celsius şi respectiv 4-5 grade în zona litoralului", a spus Elena Mateescu, director ANM la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ANM meteo
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close