Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Probleme pe Autostrada A0: Un lot din partea de sud are întârzieri. Reacția autorităților

Probleme pe Autostrada A0: Un lot din partea de sud are întârzieri. Reacția autorităților

Partea Sudică a Autostrăzii A0, un proiect strategic pentru infrastructura românească, va fi gata la finalul verii, promit autorităţile. Sunt însă probleme cu unul dintre loturi, unde sunt întârzieri importante.

de Andreea Ştefan    |    07 Feb 2024   •   20:22

Lucrările pe Autostrada A0 a Bucureștiului, proiectul care ar trebui sa vină în ajutorul bucureştenilor şi a celor care tranzitează zona, ar putea întârzia.

În plus, românii mai au de aşteptat până vor putea circula pe toată autostrada. Partea de Nord va fi gata abia peste 2 ani.

”Legătura din A1, către Pitești, și A2, către Constanța, se va face prin partea sudică a A0. Și va fi gata până la finalul verii, spun autoritățile. Sunt probleme însă la lotul 3, unde sunt întârzieri”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

O echipă a Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere va fi special desemnată pentru monitorizarea contractelor.

”Îi anunț un singur lucru. Și aici, și pe lot 3, vor fi extrem de monitorizați de cei din CNAIR”, a mai spus Grindeanu.

Dacă lucrările nu înaintează este posibilă rezilierea contractului, ceea ce ar putea complica şi mai mult proiectul.

”Are și penalități pentru ritm scăzut, penalități care au fost menținute de instanță. Sper să înțeleagă că trebuie să finalizeze această lucrare”, a susținut ministrul Transporturilor.

Din cele 3 loturi ale părţii sudice, lucrările pe lotul dintre Bragadiru şi Autostrada A1 sunt cele mai lente. În plus, va mai dura până când românii vor putea circula pe tot A0, de la un capăt la altul.

”În nord, eu zic că în 2 ani se termină lucrările pe bucățile rămase”, a precizat ministrul.

Autostrada Capitalei va măsura peste 100 de kilometri. 18% din totalul lucrărorilor sunt daţi în folosinţă.

×
Subiecte în articol: autostrada A0
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close