Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Paul al României va rămâne în închisoarea din Malta. Cererea României de extrădare a fost respinsă

Paul al României va rămâne în închisoarea din Malta. Cererea României de extrădare a fost respinsă

Autointitulatul Prinţ Paul al României va rămâne în închisoarea din Malta.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2024   •   18:43

Magistraţii au respins cererea autorităţilor române de extrădare, judecătorul motivând că există un "risc real" ca acesta să sufere o încălcare a drepturilor sale fundamentale. 

Decizia însă nu este definitivă.

Avocatul lui Paul Lambrino a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN că prinţul fugar se simte îndreptăţit şi extaziat. 

"Instanţa malteză a respins în această dimineaţă cererea României de extrădare a Prinţului Paul al României. A devenit astfel a 5-a ţară europeană care condamnă România pentru că Prinţul Paul nu a avut parte de un proces corect în 17 decembrie 2020. Înainte de Malta au fost: Franţa, Grecia, Cipru şi Belgia.

Principalul argument a constat în tratamentul inuman şi degradant la care va fi supus în cazul în care va fi extrădat. În special având în vedere condiţiile din penitenciarele din România.

Sunt foarte dezamăgit să aud că sunt mai multe decizii ale Curţii Drepturilor Omului care spun că România a încălcat art.2 din convenţie", a transmis dr. Jason Azzopardi, avocatul lui Paul al României.

Paul-Philippe al Romaniei are de executat o pedeapsă cu închisoare pentru corupţie. În vârstă de 75 de ani, el a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Bucureştiului, cărora le-a pretins în mod fals proprietatea.

Prinţul Paul a fost reţinut luna trecută, în Malta, în baza unui mandat european de arestare.

Paul al României va rămâne în arest preventiv, până când procurorul general va decide dacă va face sau nu apel la această decizie. 

×
Subiecte în articol: Prinţ Paul Paul Lambrino Malta inchisoare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close