În prezent, 75% din hrana lumii se bazează pe opt plante, anume: orezul, grâul și porumbul, cartoful, orzul, uleiul de palmier, soia și zahărul.
Acest rezultat este îngrijorător, având în vedere că, în trecut, oamenii se hrăneau din peste 6 mii de culturi.
Din păcate, cele opt culturi care ne asigură hrana în prezent sunt din ce în ce mai puține și mai slabe calitativ.
Medicul Paul Saladino spune că diversitatea pe care o vedem la raioanele de brânzeturi, lactate, cereale, fructe şi chiar legume este doar o iluzie.
Citește și: Orașul din Europa în care s-a deschis un supermarket numai cu produse gratis: "Oamenii trebuie să trăiască"
Una dintre problemele care ar putea duce la dispariţia hranei de toate zilele este incapacitatea soiurilor moderne de culturi de a se adapta eroziunii solului şi crizei climatice.
Rădăcinile plantelor au devenit mai subțiri și mai puțin adânci, fiind dependente de îngrășămintele chimice, a căror fabricare este intensivă în emisii de carbon.
Totodată, față de plantele cu rădăcini adânci pe care le-au înlocuit, cele din prezent sunt mai vulnerabile în fața dăunătorilor și a bolilor.