Deşi de-a lungul mandatului, semnalele de alarmă au fost numeroase, nici primăria sectorului 1 şi nici primăria municipiului Bucureşti nu au băgat în seamă riscul iminent de oprire a activităţii.
Acum, cu lacătul pus pe porţi, peste 50.000 de oameni au rămas fără apă caldă pe o perioadă nedeterminată.
Începând cu luna octombrie, în Bucureşti, ar trebui să pornească testele de funcţiune pe reţeaua de încălzire. Sectorul 1 va fi cel mai defavorizat la nivelul capitalei. Directorul termoenergetica susţine că fără CET Griviţa, iarna este imposibil de trecut.
Citeşte şi: Tot Bucureștiul rămâne fără apă caldă. Lucrările de înlocuire a conductelor vor dura o lună
Ca de fiecare dată, problema este aruncată de la o primărie la alta. Deşi nu a considerat situaţia o prioritate, acum Nicuşor Dan se gândeşte să cumpere termocentrala care alimentează locuinţele a peste 50.000 de oameni.
Chiar dacă procesul de achiziţie ar fi aprobat cât mai curând, minunea repornirii CET-ului s-ar întâmpla, în cel mai fericit scenariu, abia în luna februarie a anului viitor. Până atunci, locuitorii caută deja soluţii.
Consilierii locali au convocat deja o şedinţă de urgenţă pentru ziua de mâine cu speranţa că vor rezolva situaţia.
În acest moment, Sectorul 1 se află în situaţia în care iarna viitoare viitoare ar putea fi foarte grea. CET Griviţa se află în administrarea Primăriei Sectorului 1 şi livrează energie termică consumatorilor din cartierele Giuleşti, Crângaşi, Griviţa, 1 Mai, Pajura şi Bucureştii Noi.