Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Preţuri uriaşe pentru renovarea unui apartament. Cât au ajuns să coste materialele şi manopera

Preţuri uriaşe pentru renovarea unui apartament. Cât au ajuns să coste materialele şi manopera

Renovările de apartament sunt mai scumpe cu 50% față de acum patru ani. Cei care vor să dea cu o mână de var sau vor să mai schimbe ceva prin casă plătesc pentru un apartament cu două camere circa 7.000 de euro cu tot cu manoperă. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2024   •   19:02

Dacă locuința are nevoie de o renovare completă, inclusiv schimbarea instalațiilor, atunci suma ajunge la zeci de mii de euro. Manopera este cea mai costisitoare și ajunge să fie cât jumătate din prețul total al lucrării. Motivul principal: lipsa de meseriași. 

Cine vrea să își renoveze apartamentul trebuie să se înarmeze cu răbdare și să aibă alocat un buget consistent. Prețul materialelor de construcții este dublu față de acum trei ani, iar manopera s-a scumpit cu 20% doar în ultimul an. 

"Partea de manoperă și materiale poate ajunge între 10.000 și 20.000 de euro strict pentru o renovare interioară", a declarat Gabriel Radovici, director într-o firmă de renovări. 

Cu cât locuința este mai mare, și nota de plată crește. Cel mai mult costă mâna de lucru. Din această cauză, tot mai mulți români au ajuns să își renoveze singuri locuințele.

În ultimul an, prețul la fier beton a crescut cu 15%, polistirenul s-a scumpit cu 8% și cimentul cu 5%, iar materialele de lux folosite pentru finisaje s-au scumpit cu 20%. 
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Donald Trump primește imunitate parțială pentru insurecția asupra Capitoliului
x close