O noapte de cazare în hotelurile de pe litoralul românesc ajunge, la un hotel de 3 stele la cel puţin 300 de lei, în timp ce la patru stele preţul urcă la cel puţin 430 de lei.
Răsfăţul suprem este atins însă în hotelurile de cinci stele, acolo unde turiştii plătesc echivalentul a 240 de euro pentru fiecare noapte de cazare.
Toate aceste preţuri pot însă să fie mult mai mari în funcţie de serviciile cerute de fiecare în parte.
Nici când vine vorba despre mâncare lucrurile nu stau mai bine. De exemplu, o porţie de mâncare cu pulpă de pui la grătar poate ajunge la 65 de lei, în funcţie de mărimea acesteia, pentru că majoritatea preţurilor afişate sunt la suta de grame. Puteţi plăti 30 de lei pentru o ciorbă de burtă, un preţ mediu în staţiuni, dar şi 28 de lei pentru fiecare sută de grame de saramură de crap cu mămăligă.
Mulţi români care pot plăti şi cu tichete de vacanţă preferă serviciile complete, care le asigură masa, şezlongurile pe o plajă privată, acces la piscină, dar şi facilităţi pentru copii şi spectacole de divertisment.
Cât costă o noapte de cazare la hotel
3 stele - de la 300 de lei
4 stele - de la 430 de lei
5 stele - de la 1.200 de lei
Cât costă mâncarea pe litoral
- piure: 10 lei
- pulpă de pui: 17 lei /100g
- saramură de crap: 28 de lei /100g
- tochitură de porc cu mămăligă 15 lei /100g
- ciorbă de burtă: 18 - 20 de lei
- ciorbă de pui: 17 - 19 lei