Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Suma de bani pe care o plătesc românii pe chirie, în funcție de oraș | Piața de imobiliare, în creștere continuă

Suma de bani pe care o plătesc românii pe chirie, în funcție de oraș | Piața de imobiliare, în creștere continuă

A deveni proprietar în România, pentru mulți, a devenit un vis cu slabe șanse de a deveni realitate. Apartamentele și casele s-au scumpit nejustificat de mult. Astfel, chiria este aleasă de tot mai mulți cetățeni. Totuși, și chiriile au crescut simțitor în ultimii doi ani.

pret chirie orase salariu
Suma de bani pe care o plătesc românii pentru chirie în funcție de oraș | Piața de imobiliare, în creștere continuă Sursa foto: Getty Images I Perawit Boonchu
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2024   •   19:05

Cei de la imobiliare.ro au făcut o analiză interesantă: Câți bani din salariu se duc pe chirie în funcție de zona în care locuim?

Cele mai scumpe chirii sunt în Cluj-Napoca. O chirie lunară medie ajunge la 2.609 lei, iar un salariu mediu este în jur de 5.766 de lei. Clujenii dau 45% din salariu pe chirie. 

Brașovul este fruntaș. Aici, o chirie este de 2,380 de lei pe lună, iar salariul este de 4,588 de lei. Astfel brașovenii dau 52% din salariu pe chirie. 

În Iași, aproape jumătate din salariu se duce pe chirie. O medie lunară a chiriei este de 1,988 de lei pe lună cu un salariu de 4,704 de lei. 

În Capitală, salariile sunt mai mari, respectiv 6,136 de lei, iar o lună de chirie costă 2,485 de lei. 

×
Subiecte în articol: salariu chirie pret imobiliare romanii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close