Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Dr. Amin Zahra, medicul care ne-a adus vindecarea din Ţara Sfântă: "Avem acelaşi Dumnezeu"

Dr. Amin Zahra, medicul care ne-a adus vindecarea din Ţara Sfântă: "Avem acelaşi Dumnezeu"

Andreea Cigolea
2 minute de citit Publicat la 19:29 19 Mai 2021 Modificat la 12:39 20 Mai 2021
o_1f5t9t2qfinv1cmr1d2jm22upvb.jpeg

”Am ajuns în România acum 11 ani, din greșeală. A fost destul de greu, clima era diferită, limba necunoscută, oameni diferiți, era destul de greu și jenant să vorbești și să vezi că faci greșeli, am avut și momente în care mă simțeam nepuntincios, nu știam să îmi transmit ideile, să comunic cu oamenii. Trăind în țara asta, deja devine țara ta, am ajuns să vorbesc limba română mai mult decât limba mea!”, a povestit medicul la Antena 3.

Și-a dorit foarte mult să studieze medicina. A ajuns în România la insistențele familiei, deși avea posibilitatea să aleagă între mai multe țări din Europa sau chiar în State. Astfel a ajuns să facă Facultatea de Medicină la Tmișoara, acolo unde locuiește în prezent și unde se simte mai bine că acasă.

Locuiește în Timișoara unde se simte mai bine că acasă

”De ce am ales România? Pentru că asta a fost dorință mea, probabil să plec, nu conta unde. Din cauză că stilul de viață din Ierusalim este destul de greu (adică? de ce e greu? de ce ai plecat din țara ta că să vii la noi?).

E un loc frumos de vizitat, dar devine sufocant cât trăiești acolo. Bariere peste bariere, libertatea care nu există, nivelul de trai foarte ridicat, de fiecare data când merg la mine acasă deja mă simt ciudat, străin și abia aștept să mă întorc în România, românii sunt oameni primitori” a spus dr. Amin Zahra, la Antena 3.

Nu face diferențe între bolnavi și recunoaște că România îi oferă o liniște pe care până acum nu a mai întâlnit-o nicăieri în lume

Dorința medicului de zi cu zi este că atunci când iese dintr-o gardă, și pacienții lui să plece cu bine acasă.

”Nu contează nici nația, nici religia, nicio originea, nimic, omul e om și trebuie tratat. Cum îi ajut? Cred că asta e datoria mea: să o fac și așa arăt că îmi iubesc și tara, dar iubesc și Romania.

Înainte de a fi medic, sunt om. Și în viață contează și cea din afara spitalului, că să poți să oferi și să ajuți oamenii, trebuie să fii bine, liniștit, ceea ce nu găsesc și n-am găsit la mine în țară. Sistemul medical din România în momentul de față e unul destul de depășit” a adăugat el.

Vine din centrul spiritual al lumii, ierusalimul, și ne-a mărturisit cum a găsit aici, diferențele religioase dintre români și musulmani.

”Nu pot să zic că ortodoxia îmi este străină, nu e ceva nou pt mine, dar m-am lovit de idei preconcepute. Diferențele astea ne unesc și avem un singur Dumnezeu, ăsta e mesajul meu!” a încheiat medicul.

×
x close