Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Portul Constanța riscă să fie sufocat de cantitățile tot mai mari de cereale sosite din Ucraina. Un nou record de trafic ar putea fi înregistrat

Portul Constanța riscă să fie sufocat de cantitățile tot mai mari de cereale sosite din Ucraina. Un nou record de trafic ar putea fi înregistrat

Cu exporturi duble și capacități de stocare limitate, Portul Constanța riscă să dea pe dinafară.

de Cătălina Buzoianu    |    07 Iul 2023   •   19:46

Prin Portul Constanța au trecut o treime dintre cerealele exportate de Ucraina, de când a început războiul, fiind o variantă mai ieftină decât alte rute.

Dincolo de stocarea limitată, problemele sunt cauzate și de blocajele care apar din cauza infrastructurii proaste și a lipsei unui sistem digital integrat.

Constanța a fost și până acum extrem de importantă în drumul cerealelor ucrainene către Europa, gestionând exportul a peste 8,6 milioane de tone de cereale, în 2022, iar în primele luni ale anului 2023, s-a înregistrat un export de peste șase milioane de tone de cereale.

În plus, specialiștii susțin că, per total, cantitatea de cereale carea va tranzita Portul Constanța va fi una extrem de mare și se vor înregistra recorduri față de anii trecuți.

Citește și: Intervenţie de urgenţă în Marea Neagră, după ce unui comandant de navă i s-a facut rău

Din păcate, Portul Constanța nu poate face față unei astfel de situații, infrastructura nu pare să fie pregătită să facă față volumului mare de mărfuri care ajunge acolo.

×
Subiecte în articol: Portul Constanţa cereale din Ucraina
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close