Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Polițiștii trimiși la nunta faraonică din Teleorman, anchetați de șefii lor

Polițiștii trimiși la nunta faraonică din Teleorman, anchetați de șefii lor

După o săptămână de la nunta faraonică ce a blocat un drum european o zi întreagă, Poliţia Teleorman a anunţat că face verificări cu privire la modul în care agenţii au gestionat evenimentul. Organele legii l-au reţinut pe socrul mare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2024   •   19:34

Ce s-a întâmplat vinerea trecută în celebra localitate Buzescu a văzut o lume întreagă: porci legaţi cu fundiţe roşii, maşini scumpe, lăutari, bani aruncaţi la dedicaţii. Totul în mijlocul străzii şi în prezenţa poliţiştilor.

De ce n-au acţionat poliţiştii atunci, rămâne un semn de întrebare. Mai ales că, potrivit unor surse Antena3 CNN, toată poliţia ştia de fericitul eveniment şi, mai mult decât atât, numărul poliţiştilor a şi fost suplimentat la Buzescu.

O nuntă păzită de poliţişti. Cel puţin aşa se vede pe imaginile postate pe rețelele de socializare. Mai mulţi agenţi dirijează circulaţia sau îi protejează pe nuntaşii adunaţi în stradă, atunci când trec maşinile pe drumul european.

Se observă în imagini şi maşina de poliţie parcată pe aceeaşi parte cu casa socrului mare, atunci când alaiul a blocat strada. Niciunul dintre oamenii legii nu intervine, nu îndepărtează pe nimeni.

Abia pe 12 mai, la două zile distanţă de la eveniment, şi după ce nunta din Buzescu a devenit subiect naţional, Poliţia Teleorman a dat primul comunicat, în care anunţa s-a întocmit un dosar penal. Asta pe la prânz. Pe seară, au revenit şi au menţionat că socrii, organizatorii nunţii, au fost amendaţi, fiecare, cu câte 6.000 de lei.

Ieri seară, la 5 zile de la blocarea şoselei, poliţiştii l-au reţinut pe socrul mare, pentru instigare la blocarea drumului public. Cu alte cuvinte, după 5 zile, poliţiştii au aflat că Miclea Finuţu a fost cel care i-a pus pe angajaţii firmei de evenimente să pună în faţa casei lui cortul de nuntă. Socrul mare nu a mai ajuns la instanţă cu propunere de arestare preventivă, infracţiunea fiind una minoră.

Evenimentul fusese anunţat cu mult timp înainte pe toate reţelele de socializare. Ştia tot internetul şi ştiau şi poliţiştii că pe 10 mai va fi mare petrecere în Buzescu. Mulţi dintre ei au fost trimişi de şefii lor de la posturile de poliţie învecinate.

"Cu privire la modul de gestionare a evenimentului din localitatea Buzescu, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman a dispus efectuarea de verificări prin structura de control intern", a transmis Poliția Teleorman.

×
Subiecte în articol: nunta Teleorman politisti ancheta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close