Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Schimbări în ordonanța plafonării prețurilor | Alimentele s-au scumpit cu circa 12% în ultimul an

Schimbări în ordonanța plafonării prețurilor | Alimentele s-au scumpit cu circa 12% în ultimul an

Prețurile au explodat în ultimul an. Alimentele s-au scumpit cu aproape 12% din august anul trecut. Mărfurile nealimentare s-au scumpit cu aproape 7%, iar serviciile cu 12%.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2023   •   21:09

Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat șa zahăr, care costă cu 30,20% mai mare ca anul trecut. Margarina s-a scumpit cu 20,85%, ouăle cu 19,69%, iar peștele proaspăt cu 18,7%. 

De la 1 august 2023, Guvernul a luat decizia de a plafona prețurile pentru o listă de 14 produse alimentare pentru a combate valul de inflație. Cele mai mari ieftiniri s-au înregistrat la făină, cartofi, mălai și ulei. 

"Plafonarea adaosului comercial la produsele de bază și-a făcut efectele. În primul rând prețurile au stagnat și în al doilea rând, la majoritatea produselor de bază au scăzut prețurile. 

Citește și: Românii pot da în judecată statul pentru aerul poluat care le afectează sănătatea. Europarlamentar: "Anii de viață nu-i contabilizează nimeni"

Această listă va fi prelungită și vor fi introduse și alte produse. Urmează sărbătorile de iarnă și ar fi bine ca mai multe produse să fie adăugate pe lista produselor cu plafonare a adaosului comercial", a precizat Florin Barbu, ministrul Agriculturii. 

 

×
Parteneri
x close