Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Apel cu lacrimi în ochi al unui pensionar în scaun cu rotile: "Măriţi pensia sau daţi-mi piciorul înapoi ca să mă pot descurca"

Apel cu lacrimi în ochi al unui pensionar în scaun cu rotile: "Măriţi pensia sau daţi-mi piciorul înapoi ca să mă pot descurca"

Matei Radu, un pensionar în scaun cu rotile a venit cu trenul de la Bacău la Bucureşti pentru participa la "Marșul Anti-Sărăcire". Cu lacrimi în ochi, bătrânul spune că traiul de zi cu zi este din ce în ce mai greu şi le transmite un mesaj tulburător guvernanților.

BeFunky-collage - 2022-10-20T174906.447
Apel cu lacrimi în ochi al unui pensionar în scaun cu rotile: "Măriţi pensia sau daţi-mi piciorul înapoi ca să mă pot descurca" Sursa foto: Facebook Gina Vacariu
de Gina Vacariu    |    Claudia Popovici    |    20 Oct 2022   •   17:56

Mii de oamenii s-au strâns astăzi în fața Guvernului și protestează împotriva creșterilor de prețuri, măsurilor luate în criza energiei și măsurilor fiscale care nu au ajutat companiile românești să depășească problemele cauzate de pandemie, război și creșterea inflației.

Alături de ei este şi Matei Radu, un pensionar din Bacău, care le-a transmis guvernanților un mesaj tulburător. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Mănânc doar mămăligă cu ceapă"

Deşi se afla în scaun cu rotile, cu un picior amputat, pensionarul a venit la Bucureşti pentru a protesta la "Marșul Anti-Sărăcire" şi pentru a trage un semnal de alamă asupra chinurilor la care sunt supuși seniorii României.

Radu Matei a fost miner toată viaţa. Din cauza unei probleme cu piciorul, omul nu a mai putut munci. Acum, trăiește cu 395 de lei pe lună.

Din puținul lui şi-a cumpărat bilet de tren şi a venit în faţa Guvernului să ceară o pensie din care să poată măcar să trăiască decent.

"Măriți pensia sau daţi-mi piciorul înapoi ca să mă pot descurca"

Ca el sunt sute de pensionari, care după ce plătesc facturile rămân în buzunar cu 30 de lei. Bani din care trebuie să cumpere şi medicamente. 

"Este greu! Acasă arde doar un bec şi a venit factura 320 de lei. Să îmi mărească pensia sau să îmi dea piciorul înapoi ca să mă pot descurca. Este foarte greu. Mai am doar 30 de lei până la sfârşitul lunii", a spus, în lacrimi, pensionarul. 

Klaus Iohannis, anunț pentru pensionari | Cum se vor majora pensiile

Klaus Iohannis, anunț despre plafonarea preţurilor la energie

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close