Mulți patroni de restaurante și hoteluri se tem că vor pune lacătul pe ușă, și nu sunt singurii.
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea, anul trecut, a crescut cu peste 16%.
Majorările de TVA impuse de Guvern îi pun din nou pe patronii din Horeca în situația de a-și închide afacerile.
Afișarea pe meniu a tuturor ingredientelor din preparate este o altă cheltuială în plus pentru proprietarii de restaurante.
"Ai nevoie să-ți angajezi un nutriționist sau o persoană care să-ți facă această muncă și plus printul și reprintarea meniurilor în sine", a spus managerul unui restaurant.
HoReCa nu este însă singurul domeniu afectat de schimbări. Proprietarii de service-uri auto sunt și ei într-o situație dificilă.
Cifrele demonstrează că afacerile din aproape toate domeniile au fost afectate.
Conform datelor publicate de Oficiul Național al Registrului comerțului, în anul 2022 aproape 14 mii de firme și-au suspendat activitatea.