Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii exclusive: Cum s-a produs accidentul din Pantelimon în care un copil de 9 ani a murit. Ce nu se leagă în anchetă

Noi detalii exclusive: Cum s-a produs accidentul din Pantelimon în care un copil de 9 ani a murit. Ce nu se leagă în anchetă

BeFunky-collage (66)
Noi imagini surprinse de la locul accidentului din Pantelimon | Sursă colaj foto: Captură video Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    01 Aug 2024   •   19:21

Anchetatorii au revenit la locul tragediei de lângă parcul Pantelimon, unde un băiat de 9 ani şi sora sa, cu 2 ani mai mică, au fost striviţi de maşina condusă de un adolescent fără permis. Poliţiştii pun cap la cap măsurătorile pe care le-au făcut şi camerele de supraveghere, pentru a afla cum s-a întâmplat totul. Între timp, au apărut noi imagini surprinse cu câteva clipe înaintea accidentului care ar putea să lămurească şi mai mult cursul evenimentelor.

În seara fatidică, tatăl a ajuns cu maşina pe aleea din faţa parcului şi a intrat în parcare. Acolo i-a lăsat să coboare pe mamă şi pe cei doi copii.

În imaginile surprinse de camera de pe spatele maşinii tatălui se vede cum micuţii se urcă pe trotinete şi merg o parte din drum pe lângă mama lor. Apoi, maşina tatălui pleacă şi imaginea celor trei se îndepărtează.

În drumul de plecare, pe alee, tatăl se întâlneşte cu Loganul alb în care se aflau un tânăr de 17 ani şi un altul de 19 ani.

În imaginile surprinse de camera de bord a maşinii tatălui, la volan se vede tânărul de 19 ani, îmbrăcat în tricou alb. Aşadar, cu un minut şi 15 secunde înainte de a se produce tragedia, se vede că nu minorul era a volan.

Potrivit poliţiei, după acest moment, şoferii s-ar fi schimbat între ei, iar băiatul de 17 ani ar fi urcat la volan, în parcarea de dinaintea intrării. Din spusele rudelor acestuia, el voia să înveţe să conducă.

Loganul îşi continuă drumul şi trece pe lângă mamă. Copiii deja se aflau mai în faţă, aproape de intrarea principală a parcului.

Şi acest moment a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin de peste drum. Maşina părea să fie în accelerare, iar câteva secunde mai târziu a lovit copiii care se aflau în faţa parcului.

Mama nu a înţeles iniţial ce s-a întâmplat. La scurt timp, este surprinsă de camerele de supraveghere din zonă în timp ce aleargă spre copiii ei.

A fost la câteva clipe de momentul în care s-a produs accidentul. Un alt bărbat care a auzit zgomotul puternic începe şi el să alerge spre accident, de peste drum.

De asemenea, o altă cameră de supraveghere din zona parcului i-a surprins pe alţi oameni fugind speriaţi spre locul impactului ca să vadă ce s-a întâmplat.

O echipă de polițiști criminaliști s-a întors la fața locului pentru a face noi măsurători, iar asta pentru că dosarul a fost preluat acum de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Anchetatorii vor acum să afle cu ce viteză rula maşina în momentul impactului. Şi dacă într-adevăr la volan se afla minorul, având în vedere timpul foarte scurt în care ar fi trebuit să se schimbe cu băiatul de 19 ani şi să accelereze suficient de mult încât să provoace ulterior moartea unuia dintre copiii şi rănirea gravă a celuilalt. Viteza după cercetarea iniţială a fost estimată la 30-40 de kilometri pe oră.

Ar putea să fie schimbată și încadrarea în acest dosar din ucidere din culpă.

Cei doi care se aflau în maşină au fugit iniţial de la faţa locului şi au fost aduşi ulterior de un avocat la poliţie.

Maşina abandonată de aceştia a rămas în faţa parcului multă vreme, cât poliţiştii au făcut primele cercetări.

Acum, la câteva zile de la accident, oamenii sunt în continuare revoltaţi şi spun că tragedia se poate repeta oricând.

Mi-e teamă, pentru că nu se respectă legile în țara asta. Până la urmă, dacă mă uit și la maturi, uitați-vă că la intrarea în acest parc, da, în Parcul Pantelimon nu mai există tot trotuar.

Băiatul ucis în accident a fost înmormântat astăzi. Sora lui este în continuare internată în spital, iar starea ei este mai bună. Totuşi, va trebui să poarte o proteză, pentru că unul dintre picioare i-a fost amputat.

Băiatul de 17 ani, despre care poliţiştii spun că se afla la volan, este arestat preventiv, iar celălalt, de 19 ani, este plasat sub control judiciar.

×
Subiecte în articol: accident Pantelimon
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close