Ieri au avut loc noi căutări, dar MApN a declarat că nu au fost găsite alte bucăți de dronă. Între timp, armata a trimis și mai mulți soldați la granița cu Ucraina, acolo unde au fost găsite fragmentele, pentru a liniști oamenii din zonă, care se declară speriați de aceste bombardamente.
Este vorba de o arie de câteva zeci de kilometri pătrați. Mai exact localitățile Ceatalchioi, Plauru, Chilia Veche din județul Tulcea. Ucraina este la nici 200 de metri distanță cu porturile Ismail, Reni, din regiunea Odesa, din ce în ce mai des lovite.
În această zonă avem patrule 24 din 24 de ore și infanteriști marini.
Ieri, o nouă alarmă a fost dată de autoritățile din Ceatalchioi, alarmă ce anunța o dronă căzută la 3,5 km de localitatea Plauru. A fost o alarmă falsă însă.
Armata poate disloca în zonă radare mobile și tunuri amplasate pe diferite tipuri de blindate, pentru interceptarea rachetelor sau a dronelor inamice, dar nu a făcut asta încă.
Din partea NATO, însă, primim asigurări că România este în afară oricărui pericol, întrucât dronele nu ar viza teritoriul țării noastre. Chiar şi aşa, oamenii sunt speriați că viața lor este pusă în pericol din cauza bombardamentelor tot mai apropiate de România.
”Nu sunt indicii că Federația Rusă să aibă vreo intenție de a ataca un stat aliat. Fie că este România sau oricine altcineva. Și acest lucru este dat de forța alianței noastre. Și este un semnal de încurajare, un semnal de încredere și de liniște pentru noi. Asta nu înseamnă că acest război păcătos nu este periculos în sine, iar NATO veghează și la evitarea riscului de escaladare a acestui război foarte, foarte brutal”, a declarat Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO.
Până acum soldații au găsit resturi ale unei drone căzute în zona Plauru dar şi o altă dronă căzută la aproximativ 2 kilometri distanţă faţă de prima. Toate acestea sunt analizate de specialiștii de la Ministerul Apărării.