Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mulţimi uriaşe pe străzile Teheranului. Oamenii s-au strâns pentru înmormântarea preşedintelui Iranului

Mulţimi uriaşe pe străzile Teheranului. Oamenii s-au strâns pentru înmormântarea preşedintelui Iranului

Sute de mii de oameni s-au strâns pe străzile Teheranului pentru funeraliile președintelui Iranului, Ebrahim Raisi, mort după ce s-a prăbușit cu elicopterul în munţi, la graniţa cu Azerbaidjan. Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a ținut o slujbă la Teheran, în memoria lui Raisi, care urma să-i devină succesor. 

de Georgiana Adam    |    22 Mai 2024   •   18:50

Președintele Iranului, mort la 63 de ani, va fi înmormântat joi, în orașul său natal, Mashhad, iar la ceremonie sunt așteptați inclusiv demnitari străini. 

Ayatollahul Ali Khamenei a ținut o slujbă la Universitatea din Teheran. Sicriele celor decedați au fost înfăşurate în steaguri iraniene, cu pozele acestora.

Zeci de mii de oameni au urmat apoi procesiunea de sicrie prin capitala Teheran.

În cursul zilei, Aytholahul Khamenei l-a primit pe liderul Hamas, Ismail Haniyeh, căruia i-a transmis că eliminarea Israelului a fost o promisiune divină și că este fezabilă.

Între timp, fostul şef de personal al preşedintelui, care se afla într-unul dintre cele trei elicoptere, a vorbit la televiziunea iraniană despre momentul accidentului.

”Vremea era senină, complet luminoasă și frumoasă. Nu a existat niciun fenomen meteorologic special. Elicopterele noastre se ridicau deasupra norilor, noi eram în elicopterul numărul trei, în mijloc era elicopterul care îl transporta pe președinte, iar în față era un alt elicopter. Când am ajuns deasupra norilor, după ce am continuat traseul timp de aproximativ 30 de secunde, pilotul a observat că elicopterul principal nu mai era cu noi”, a declarat fostul şef de personal.

Ebrahim Raisi va fi înmormântat joi, în oraşul lui natal, Mashhad.

×
Subiecte în articol: Ebrahim Raisi înmormântare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Avertizare meteo imediată Cod Roșu de ploi torențiale. Lista localităților afectate
x close