Astfel, potrivit ziarului belgian Le Soir, Kaili le-a declarat anchetatorilor că și-a instruit tatăl ei să ascundă o valiză cu bani.
Tatăl eurodeputatei socialiste a fost reținut după ce procurorii i-au găsit valiza în camera de hotel.
Eva Kaili a mărturisit că avea cunoștință despre activitatea din trecut a soțului ei împreună cu Pier Antonio Panzeri, fost europarlamentar, de asemenea cercetat în dosar.
Kaili a admis că prin apartamentul ei "au trecut valize cu bani".
Anchetatorii au mai consemnat că eurodeputata "a încercat să-i avertizeze pe Pier Antonio Panzeri și pe doi europarlamentari menționați în prezenta investigație".
Acuzațiile în cazul "Mită din Qatar": apartenență la un grup de crimă organizată, corupție și spălare de bani
Ancheta Qatargate - vizând mita primită din partea unor state arabe - se află abia la început, acuzațiile formulate fiind apartenență la o organizație criminală, corupție și spălare de bani în sistem organizat.
Investigația a relevat că o parte dintre bani au fost găsiți, cu ocazia perchezițiilor, ascunși chiar sub pătuțul fetiței Evei Kaili.
Conform informațiilor din anchetă, pe lângă Qatar, în operația de mituire a europarlamentarilor ar fi implicat și Marocul.
Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a aflat în aceste zile în România, a spus că scandalul în care este implicată Kaili a zdrobit încrederea oamenilor în instituțiile europene.
"Este clar că există slăbiciuni ale sistemului care trebuie rezolvate. Din păcate, în lumea aceasta vor exista întotdeauna oameni care sunt gata să accepte o pungă cu bani. Dar eu nu vreau să se întâmple acest lucru pe tura mea. Există foarte mulți membri ai Parlamentului care depun eforturi pentru a se asigura că aceste lucruri nu se întâmplă", a spus Metsola, marți, la București.