Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Scandalul "Mită din Qatar": Eva Kaili a cedat și a recunoscut că a comis o parte dintre faptele de care este acuzată

Scandalul "Mită din Qatar": Eva Kaili a cedat și a recunoscut că a comis o parte dintre faptele de care este acuzată

Eva Kaili, demisă din funcția de vicepreședinte al Parlamentului European după ce a fost prinsă în flagrant cu saci de bani în cadrul scandalului numit de presă "Qatargate", și-a recunoscut o parte din faptele de care este acuzată.

Kaili NHWCNN
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2022   •   18:45

Astfel, potrivit ziarului belgian Le Soir, Kaili le-a declarat anchetatorilor că și-a instruit tatăl ei să ascundă o valiză cu bani. 

Tatăl eurodeputatei socialiste a fost reținut după ce procurorii i-au găsit valiza în camera de hotel.

Eva Kaili a mărturisit că avea cunoștință despre activitatea din trecut a soțului ei împreună cu Pier Antonio Panzeri, fost europarlamentar, de asemenea cercetat în dosar.

Kaili a admis că prin apartamentul ei "au trecut valize cu bani".

Anchetatorii au mai consemnat că eurodeputata "a încercat să-i avertizeze pe Pier Antonio Panzeri și pe doi europarlamentari menționați în prezenta investigație".

Acuzațiile în cazul "Mită din Qatar": apartenență la un grup de crimă organizată, corupție și spălare de bani

Ancheta Qatargate - vizând mita primită din partea unor state arabe - se află abia la început, acuzațiile formulate fiind apartenență la o organizație criminală, corupție și spălare de bani în sistem organizat.

Investigația a relevat că o parte dintre bani au fost găsiți, cu ocazia perchezițiilor, ascunși chiar sub pătuțul fetiței Evei Kaili.

Conform informațiilor din anchetă, pe lângă Qatar, în operația de mituire a europarlamentarilor ar fi implicat și Marocul.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a aflat în aceste zile în România, a spus că scandalul în care este implicată Kaili a zdrobit încrederea oamenilor în instituțiile europene.

"Este clar că există slăbiciuni ale sistemului care trebuie rezolvate. Din păcate, în lumea aceasta vor exista întotdeauna oameni care sunt gata să accepte o pungă cu bani. Dar eu nu vreau să se întâmple acest lucru pe tura mea. Există foarte mulți membri ai Parlamentului care depun eforturi pentru a se asigura că aceste lucruri nu se întâmplă", a spus Metsola, marți, la București.

×
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close