Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Miron Cozma a început să înjure, după audieri: "Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă!"

Miron Cozma a început să înjure, după audieri: "Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă!"

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a fost audiat peste trei ore în dosarul mineriadei. La ieșirea de la audiere, fostul lider al minerilor s-a îmbrâncit și înjurat cu președintele Asociației Victimelor Mineriadelor.

miron cozma
Miron Cozma a început să înjure, după audieri: "Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă!" Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    20 Mai 2024   •   16:34

Miron Cozma a dat, la propriu, piept cu criticii lui, la ieşirea de la audierilor de la Parchetul General, când au fost la un pas să se ia la bătaie. Fostul lider al minerilor a dat explicaţii în dosarul Mineriadei din iunie 1990, în care este acuzat de săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii.

El le-a declarat jurnaliștilor că "nu a existat mineriadă" și că el nu a fost în București pe 13 iunie 1990, când s-au declanșat violențele împotriva manifestanților din Piața Universității. Decaraţia a fost întrerupă din nou de ameninţări cu bătaia la adresa criticilor.

 

"Care mineriadă, mă? Sunteți idioți, toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă. Voi i-aţi omorât pe ăştia în Bucureşti. Voi cu Iliescu. Eu nu am fost în Bucureşti pe 13 iunie. Cine i-a omorât pe ăia în Piaţa Universităţii? Eu nu am fost în Bucureşti, ce nu pricepi?", le-a spus acesta jurnaliștilor.

"Ciolănarule, nu ți-e rușine? Nici nu erau minerii în București, boule. Mincinos ordinar. Minți, băi, ești un mincinos ordinar! Slugile lui Iliescu. Numai să luați bani...", a strigat Miron Cozma la unul dintre contestatarii săi, însuși președintele Asociației Victimelor Mineriadelor.

În acest dosar sunt urmăriţi penal fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cozma, foştii generali Vasile Dobrinoiu şi Peter Petre.

Procurorii trebuie să refacă ancheta în acest dosar, după ce probele strânse de anchetatori au fost anulate în instanţă.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close