Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Atentatul de la metroul din New York: suspectul a aruncat o grenadă în vagon și a deschis focul

Atentatul de la metroul din New York: suspectul a aruncat o grenadă în vagon și a deschis focul

Corespondentul News Hour with CNN, Cameila Ureche, a relatat ultimele informații disponibile marți seară, în jurul orei 18, în legătură cu atacurile de la metroul din New York.

New York 5
Kay Xie / CNN
de Camelia Ureche    |    12 Apr 2022   •   18:40

Astfel, incidentul, soldat, deocamdată, cu cel puțin 16 răniți, dintre care 10 persoane împușcate, a avut loc după ora locală 8 dimineața, pe una dintre cele mai aglomerate linii.

Atacatorul a reușit să fugă.

Răniții au fost transportați la trei spitale din Brooklyn, nefiind disponibile imediat informații despre starea lor.

"Primul apel înregistrat de autorități semnala fumul din stația de pe strada 24.

Trenul era în mișcare și și-a continuat drumul până în stația 36. Suspectul a deschis focul imediat după ce a aruncat grenada fumigenă în vagonul de metrou.

Este vorba despre un bărbat de culoare, cu mască de gaze și o vestă specifică muncitorilor din construcții. Autoritățile nu exclud posibilitatea mai multor atacatori. Dispozitive fumigene au fost găsite în cel puțin o stație de metrou.

În urma incidentului, liniile de metrou din Brooklyn au fost închise iar școlile au intrat în protocolul corespunzător unui atac terorist. Autoritățile au făcut apel la populație pentru informații. E o atmosferă de panică pe străzile din New York, în urma atacului", a transmis corespondentul News Hour with CNN.


 

×
Subiecte în articol: metrou New York atac
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close