Companiile de profil au fost nevoite să angajeze sute, unele chiar mii de persoane care să ducă pachete cu haine, electrocasnice, mâncare dintr-un loc în altul. Astfel, jobul a devenit bine plătit.
Tot mai mulți români au ales să comande produse online în ultimul an, din cauza pandemiei. Siguranța și confortul au fost motivele care i-au determinat pe clienți să aleagă produsele online și livrarea la domiciliu.
Firmele de curierat au simțit creșteri semnificative în anul 2020, datorită pandemiei. Drept urmare, meseria de livrator a fost una dintre cele mai căutate meserii, în ultimul an, de către angajatori, ceea ce a făcut ca venitul unui livrator pe lună să fie egal cu cel al unui IT-ist debutant.
Valentin practică meseria de livrator de mai bine de 10 ani și a ales să prezinte o zi din viața sa, la News Hour with CNN.
Ziua de muncă a lui Valentin începe la ora 7 dimineața și se termină, în cazul în care totul merge conform planului la ora 17.
Piața comerțului online, creștere de 30% în 2020
În 2020, piaţa comerţului electronic a explodat în România. Doar anul trecut, creşterea a fost de 30%. Am comandat de toate, direct acasă, de la haine, mobilier, electrocasnice, alimente. Piaţa comerţului online a ajuns astfel la suma colosală de 5,6 miliarde de euro.
Ce salariu are un livrator
Datorită cererii, salariul unui livrator a ajuns să fie între 2500 şi 3000 de lei, iar cu bonusuri de performanță poate chiar să depășească această sumă.