Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Aproape jumătate dintre români vor să-şi cumpere maşini electrice pentru a reduce costurile

Aproape jumătate dintre români vor să-şi cumpere maşini electrice pentru a reduce costurile

46% dintre români şi-ar lua o maşină hibrid sau electrică. Informaţia apare într-un studiu realizat de Deloitte pe vânzările de automobile în 2022, în 25 de ţări.

masini
Aproape jumătate dintre români vor să-şi cumpere maşini electrice pentru a reduce costurile Sursa foto: Getty Images | Christopher Furlong / Staff
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2022   •   18:53

Raportul arată că 46 dintre români ar cumpăra o maşină electrică sau hibridă. Cei mai mulţi ar prefera modelul hibrid pentru că nu avem destule surse de alimentare în ţară. Ca atare doar 7% ar alege un model strict electric. 

Dintre cei care preferă modelul ecologic, cei mai mulți ar face o astfel de achiziție pentru costurile reduse de alimentare, 49% ar fi motivați de protecția mediului, 47% de sănătatea personală, iar 40% ar profita de stimulentele acordate de stat.

Dacă e să facem o comparaţie cu alte ţări din Europa vom vedea că românii încă preferă într-un procent de 50% maşinile pe combustibili. Există şi ţări unde procentul e mai mic. Cum ar fi de exemplu Spania - 35% sau Italia cu 31%. 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat la News Hour with CNN că interesul faţă de maşini electrice se datorează exclusiv programului Rabla Plus.

"Acest sprijin de aproximativ 10.000 de euro pentru fiecare maşină pur electrică este un avantaj semnificativ şi practic prin triplarea bugetului faţă de acum un an de zile ministerul a asigurat o finanţare substanţială a preţului la mobilitatea verde", a spus ministrul.

De ce aleg românii maşini hibrid/electrice:

- 63% - costul alimentării

- 49% - protecția mediului

- 47% - sănătatea personală

- 40% - stimulentele acordate de stat.

sursă: Deloitte 2022 Global Automotive Consumer Study
 

×
Subiecte în articol: masini electrice
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close