Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Mărturia unui jurnalist din Kiev, după atacul cu rachete al rușilor: "Credința generală este că vor mai veni și altele"

Mărturia unui jurnalist din Kiev, după atacul cu rachete al rușilor: "Credința generală este că vor mai veni și altele"

Ievgen Matiushenko, corespondent Ukrinform News, a fost în direct la Antena 3 CNN, din Kiev, și a povestit ce se întâmplă în capitala Ucrainei după atacul cu rachete de astăzi.

de Mia Lungu    |    10 Oct 2022   •   18:51

"Sunt într-o suburbie a Kievului, unde oamenii își văd de viața lor, fac ce fac de obicei. E tensiune în oraș, bineînțeles. Am asistat, unii dintre noi chiar personal, la ce s-a întâmplat astăzi, mai ales dimineață. Mulți au fost afectați.", a povestit jurnalistul din Kiev.

"Toți vedem această mișcare dură a Moscovei. Încearcă să arate Ucrainei că acesta este un răspuns la podul Kerci din Crimeea. Pe de altă parte, nimic nu îl împiedică pe Putin să facă același lucru în toată Ucraina. Să lovească ținte critice, infrastructuri energetice. El își urmărește ținta genocidală. Dar locuitorii Kievului sunt mult mai rezistenți decât credea Putin în februarie, când a început invazia.

Este un resentiment general. Dar rezistă și asta este important.

În acest moment, 74 de civili au fost confirmați ca victime. 5 au murit, 51 de răniți, inclusiv în Kiev. 40 sunt în spital, 10 au fost răniți grav numai în regiunea Kiev.

Sunt daune provocate infrastructurilor critice în Kiev și în alte regiuni. Oamenii rămân vigilenți și se adăpostesc imediat unde pot. Credința generală este că vor mai veni și alte atacuri."

×
Subiecte în articol: Ievgen Matiushenko Kiev
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close