Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Zeci de magistrați care îşi doreau să ajungă șefi în instanțe au picat testul psihologic. Superiorii au cerut şi expertizare psihiatrică

Zeci de magistrați care îşi doreau să ajungă șefi în instanțe au picat testul psihologic. Superiorii au cerut şi expertizare psihiatrică

Zeci de magistrați care îşi doreau să ajungă șefi în instanțe au picat testul psihologic. Mai mult, superiorii au cerut o expertizare psihiatrică a unor judecători care au avut un comportament ciudat în sălile de judecată.

de Georgiana Murgilă    |    01 Mai 2024   •   18:27

Cazul judecătoarei lui Vlad Pascu, care a recunoscut că are probleme de natură psihiatrică, nu pare să fie unul izolat. Zeci de magistrați care îşi doreau să ajungă șefi în instanțe au picat testul psihologic.

Mai mult, Judecătoria Iaşi cere ca o judecătoare să fie supusă urgent unei evaluări după ce a amânat peste 40 de procese fără un motiv întemeiat. 

Vorbim despre controverse uriașe în jurul magistraților în ultima perioadă, cel puțin în jurul unora dintre judecători, având în vedere că tot mai des se întâmplă ca aceștia să aibă comportamente ciudate în sala de judecată, în așa fel încât sunt nevoiți superiorii lor să ceară expertizarea lor psihiatrică.

Este și cazul unei judecătoare din Iași care mai întâi a intrat în atenția Consiliului Superior al Magistraturii, după ce, în bloc, a amânat zeci de dosare pentru jumătate de an, invocând niște articole care nu există cu adevărat în lege.

Ba mai mult decât atât, a fost nevoie de intervenția jandarmilor, după ce magistrata a încuiat sala de judecată cu lucrurile avocaților și ale justițiabililor înăuntru, în așa fel încât aceștia au apelat la forțele de ordine pentru a-și recupera bunurile.

Acesta este al doilea caz într-un singur an la Iași, pentru că o altă magistrată a fost luată pe sus de polițiști și dusă la secția de psihiatrie, după ce a devenit recalcitrantă cu agenții sosiți la fața locului pentru că erau alertați de către vecinii judecătoare de faptul că aceasta dădea muzica tare la 14:00.

Vorbim, așadar și despre alte cazuri de judecători care au picat testul psihologic, de exemplu, în ultima perioadă, după ce au încercat să obțină funcții de conducere la instanțele la care lucrau. Însă aceștia, iată, au picat aceste examene, însă cu toate acestea, lucrează în continuare în justiție.

×
Subiecte în articol: judecatoare Vlad Pascu accident 2 mai
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close