Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Nici legea nu poate închide multe săli de jocuri de noroc | Amenzi de până la 200.000 de lei pentru cei care nu se conformează

Nici legea nu poate închide multe săli de jocuri de noroc | Amenzi de până la 200.000 de lei pentru cei care nu se conformează

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 19:15 07 Mai 2024 Modificat la 19:15 07 Mai 2024

Dacă noua lege ar fi respectată, 28.000 de companii ar trebui să îşi închidă afacerile sau să le mute în localităţile cu peste 15.000 de locuitori.

Luni, 29 aprilie, a intrat în vigoare legea care interzice aparatele de păcănele în localitățile mai mici de 15.000 de locuitori.

Antena 3 CNN a mers în mai multe săli de păcănele, pentru a vedea dacă noua lege este pusă în aplicare.

Reporter: ”Bună ziua! Funcţionează?”

Reprezentant sală de jocuri: ”Da, da! Autorizaţia se face pe fiecare aparat anual.”

Reporter: ”Ah, a expirat şi acum nu mai puteţi face.”

Reprezentant sală de jocuri:  ”Cu legea aia proastă. Parcă dacă vrea omul nu se duce în altă parte să joace.”

Se întâmplă chiar lângă Capitală, în Mogoşoaia, unde niciun aparat tip slot machine nu ar mai trebui să funcţioneze. Cum pentru unii legile sunt făcute să fie încălcate, la doar 10 kilometri distanţă reporterii Antena 3 CNN întâlnesc o situaţie similară.

În Tamași, o localitate din judeţul Ilfov, cu mai puţin de 15 mii de locuitori, o sală de jocuri de noroc funcţionează în continuare, deşi acest lucru este ilegal.

Reporter: ”Cum de nu v-au închis cu legile astea?”

Reprezentant sală de jocuri de noroc: ”Nu ştiu.”

Legea, intrată în vigoare încă de pe 29 aprilie, interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile cu mai puţin de 15 mii de locuitori.

Cei care nu respectă noua lege riscă amenzi de până la 200.000 de lei, confiscarea banilor obţinuţi din jocurile de noroc şi chiar ridicarea licenţei. Astfel că există și unii operatori s-au conformat şi şi-au închis afacerile.

Cei care deţin aparate slot machine au posibilitatea să îşi mute afacerile în localităţile mai mari. Unii cetăţeni nu văd cu ochi buni această măsură şi cer ca sălile de jocuri de noroc să fie închise şi în marile oraşe, unde numărul jucătorilor este considerabil.

”Foarte bine că le-au închis, dar aici dacă e populaţie mai multă, au bani mai mulţi”, spune un localnic.

Dacă legea actuală s-ar respecta, ar dispărea de pe piață o treime dintre operatorii care asigură jocuri de noroc.

”O mare parte din operatori au înțeles acest aspect și s-au conformat. Au închis locațiile. Probabil mai sunt mici localități în care au mai funcționat și am primit sesizări în sensul ăsta. Drept dovadă, am și trimis echipele să verifice locațiile respective”, a declarat Gabriel Gheorghe, președintele Oficiului pentru Jocuri de Noroc.

Reprezentanţii Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc avertizează că verificările vor continua în toată ţara.

×
x close