Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Ploile torențiale și furtunile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară. Inundaţii puternice în vestul şi în centrul ţării

Ploile torențiale și furtunile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară. Inundaţii puternice în vestul şi în centrul ţării

Furtunile au pus stăpânire peste jumătate din ţară şi sunt imagini uluitoare în unele zone lovite de ploi puternice.

inundatii cod portocaliu ploi vant
Ploile torențiale și furtunile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară. Inundaţii puternice în vestul şi în centrul ţării
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2024   •   19:35

În Caransebeş străzile au fost acoperite de ape, iar şuvoaiele au ajuns în unele localităţi în casele oamenilor.

De altfel, în acea zonă meteorologii au anunţat un cod portocaliu de furtuni.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini cu dezastrele făcute de ploile torențiale și furtunile, în mai multe zone din țară.

Luni dimineaţă au avut loc şedinţe ale Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă pentru ca autorităţile să fie pregătite, însă cantitatea mare de apă le-a luat şi aşa prin surprindere, mai ales în zonele rurale.

În Mureş a plouat torenţial. Apele au acoperit chiar şi căile ferate.

CFR a anunţat că a oprit circulația feroviară între stațiile Beia și Mureni, pe ruta Brașov - Sighișoara, din cauza apelor și a aluviunilor.

Pompierii au intervenit, luni, în municipiul Curtea de Argeş şi în comuna Pietroşani, pentru îndepărtarea efectelor unei furtuni puternice.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, pompierii de la Detaşamentul Mioveni au intervenit cu o autospecială pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, în comuna Pietroşani. O intervenţie similară au avut şi pompierii de la Detaşamentul Curtea de Argeş, după ce vântul puternic a doborât un copac în zona Casei de Cultură din municipiu.

Tot la Curtea de Argeş, pompierii au intervenit cu o autospecială pentru salvare de la înălţime, după ce mai multe plăci de azbociment de la acoperişul unui bloc au fost smulse de vânt.

Judeţul Argeş se află sub avertizare Cod portocaliu de vijelii şi ploi însemnate cantitativ. 

Cod portocaliu de averse și vânt pentru 16 județe din țară, valabil până marți dimineața

Potrivit ANM, sunt vizate de Codul portocaliu județele Bihor, Sălaj, Cluj, Mureș, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea și Argeș.

În aceste zone vor fi intensificări ale vântului, rafale în general de 60-80 km/h, vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50-60 l/mp.

De asemenea, județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbivița, Ialomița, Călărași, Ilfov, Călărași, Ialomița, Giurgiu, Teleorman și Olt sunt sub avertizare Cod galben.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

×
Subiecte în articol: inundatii cod portocaliu
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close