Antena 3 CNN Life Știinţă Interviu cu cel mai înalt oficial al NASA: Bill Nelson dezvăluie care sunt planurile agenției pe Lună: „Sunt foarte entuziasmat”

Interviu cu cel mai înalt oficial al NASA: Bill Nelson dezvăluie care sunt planurile agenției pe Lună: „Sunt foarte entuziasmat”

Captură de ecran 2024-10-17 190022
Cel mai înalt oficial al NASA, Bill Nelson, a ajuns în România şi a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.
de Ana Ciuvică    |    Monica Sârbu    |    17 Oct 2024   •   19:00

Cel mai înalt oficial al NASA, Bill Nelson, a ajuns în România şi a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Senatorul în vârstă de 82 de ani discută în ţara noastră despre Parteneriatul Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, dar şi despre colaborarea de lungă durată cu SUA pe aspecte care ţin de spaţiul extra-atmosferic.

Bill Nelson și-a propus să viziteze mai multe centre de cercetare din România şi se va întâlni cu studenţii pentru a evidenția beneficiile educației în știință. 

Bill Nelson: Ei bine, ne întoarcem pe Lună, nu pentru a merge pe Lună. Am făcut asta acum o jumătate de secol. Ne întoarcem pe Lună pentru a ști cum să trăim în acel mediu ostil, pentru a crea, pentru a inventa lucruri noi, proceduri, materiale, astfel încât să putem trimite astronauți pe Marte.

Anul viitor vom merge pe Lună cu un echipaj. Aceștia vor înconjura Luna, iar la aproximativ un an după aceea vom ateriza pe ea. 

Apropo, prima femeie și următorul bărbat vor fi în prima misiune pe suprafața lunară. 

Sunt foarte entuziasmat de toate acestea, dar sunt foarte entuziasmat și de toate activitățile științifice pe care le desfășurăm, inclusiv de cercetarea climei de pe navele noastre spațiale. Sunt foarte încântat de aceste telescoape pentru că ne vorbesc despre programul spațial.

×
Subiecte în articol: Bill Nelson NASA Luna
Parteneri
x close