Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Harta autostrăzilor şi a drumurilor expres din România, la începutul anului 2024

Harta autostrăzilor şi a drumurilor expres din România, la începutul anului 2024

Contracte de execuţie semnate, proiecte avansate şi o speranţă pentru 2024 de inaugurare de cel puţin 160 de kilometri de autostradă şi drum expres. Dacă privim lucrurile în acest mod, putem spune că stăm destul de bine la cum s-a construit în ultimii 30 de ani.

de Sergiu Cora    |    02 Ian 2024   •   19:05

Ce este marcat cu verde, potrivit platformei 130km.ro, reprezintă autostrăzile şi drumurile expres deschise circulaţiei. Pe acestea le avem, pe ele circulăm deocamdată.

Am reuşit totuşi să trecem de pragul psihologic de o mie de kilometri de drumuri de mare viteză operabile. Marcajele portocalii reprezintă drumurile în execuţie, respectiv 777 de kilometri. Şi, unul dintre cele mai importante este A7, Autostrada Moldovei, un drum mult aşteptat atat de conducătorii auto cât şi de industria din zona Moldovei, pentru că dacă ne uităm la ea constatăm că din punct de vedere al infrastructurii rutiere mari, a fost lăsată de izbelişte.

Harta autostrăzilor şi a drumurilor expres din România, la începutul anului 2024

De altfel, dacă ne raportăm la toată ţara, prin 21 de judeţe din România nu trece nici măcar un kilometru de autostradă.

Dacă e să facem un top 3 judeţe cu cei mai mulţi kilometri de autostradă avem aşa - Timiş cu 106 kilometri, Călăraşi - 103 şi Alba cu 98 de kilometri de drum de mare viteză.

Provocarea pe următorii cinci, zece ani este ca guvernul, oricare ar fi el, să tureze motoarele şi să reuşească să unească România prin autostrăzi.

×
Subiecte în articol: autostrada CNAIR
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close