Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Un centru pentru copii din Giurgiu a fost închis brusc, înainte de controale. Situaţia era scăpată de sub control, povestesc vecinii

Un centru pentru copii din Giurgiu a fost închis brusc, înainte de controale. Situaţia era scăpată de sub control, povestesc vecinii

Situaţie halucinantă într-o casă de copii din Giurgiu! Chiar înaintea controalelor demarate în toată ţara, centrul de tip familial a fost închis brusc sub pretextul că trebuie renovat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   18:47

Minorele care locuiau acolo şi au fost implicate în mai multe scandaluri au fost mutate urgent. O echipă Antena 3 CNN a descoperit că aşa-zisele lucrări nu numai că nici nu au început, dar în casa respectivă, nerenovată, stau acum, în condiţii inumane, mame cu copii mici.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu ştie demult ce are în ogradă. Încă de anul trecut, Casa pentru Copii Ansaloni a ajuns în atenţia presei după mai multe incidente care au avut loc în spatele acestor garduri. Totul a culminat când o fată de 15 ani a rămas însărcinată. Şi nu a fost singurul scandal.

Vecinii povestesc exasperaţi că minorele erau lăsate să iasă indiferent de oră din centru şi să se întâlnească cu băieţi. "Aş vrea să aducă copii mai liniştiţi. Nu e după mine, dar noaptea veneau cu băieţi aici. Trebuia să ieşim, să le spunem să facă linişte", spune o vecină.

Surse din interiorul DGASPC ne-au dezvăluit că situaţia era scăpată de sub control şi că nu este exclus ca minorii să fi folosit substanţe stupefiante.

Cât despre condiţii, paturile erau murdare iar pereţii măzgăliţi cu cuvinte obscene. Un motiv tocmai bun pentru a se decide renovarea acestei case, dar şi a unui alt centru.

Citeşte şi: Rezultatele controalelor în centrele sociale din București: Din 207 verificate, 65 au fost suspendate și șapte închise

Căutat de o echipă Antena 3 CNN, directorul DGASPC Giurgiu nu a fost de găsit la sediu. În schimb, una dintre consilierele sale ne-a lămurit că lucrările de renovare vor începe curând, dar nu se ştie când, şi nu au nicio legătură cu controalele demarate de autorităţi în toată ţara.

Întrebată de ce un centru închis pentru renovare este locuit acum de bebeluşi, consiliera ne-a asigurat că nu vor sta mult în acele condiţii. E doar o măsură temporară.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close