Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fraudă de un milion de euro cu fonduri Erasmus la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu

Fraudă de un milion de euro cu fonduri Erasmus la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu

Procurorii europeni anchetează o posibilă fraudă cu fonduri Erasmus la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Ancheta vizează mai mulți angajați ai Universității într-un dosar amplu cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.  

de Andrei Naiţă    |    Ioana Mircea    |    19 Sep 2023   •   17:29

Exista bănuiala că angajanți din cadrul Universității Lucian Blaga, responsabili cu coordonarea Serviciilor de Relații Externe, ar fi întocmit contracte fictive cu diverși cetățeni din Asia de Est pentru a primi finanțare pentru două proiecte Erasmus

Procurorii europeni arată că studenți, profesori și doctoranzi din Asia ar fi continuat să apară pe ștatul de plată a două proiecte Erasmus, deși contractele lor erau încheiate.

Semnăturile ar fi fost falsificate pentru a transfera banii altor persoane, mai spun procurorii europeni. Astfel a fost cauzat un prejudiciu de un milion de euro.

Citește și: Propunere Erasmus+ pentru o cooperare mai strânsă între universitățile din Europa

Procurorii europeni au transmis într-un comunicat de presă că au desfășurat la Sibiu percheziții ample în această anchetă care vizează acțiuni de fraudă cu fonduri Erasmus.  

Până acum, ei nu au anunțat câte persoane sunt vizate de această anchetă, însă au ridicat probe și de la sediul rectoratului din Sibiu și au audiat mai mulți martori.

×
Subiecte în articol: Erasmus frauda
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Impozitul de 70% pe veniturile care nu au fost identificate a intrat în vigoare
x close