Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Filmul tragediei din Brăila. Criminalul făcuse 5 ani de închisoare după ce a încercat să-și ucidă şi fosta soție

Filmul tragediei din Brăila. Criminalul făcuse 5 ani de închisoare după ce a încercat să-și ucidă şi fosta soție

Şefii Poliţiei Române au trimis control la Brăila

radita
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2024   •   18:59

Şefii Poliţiei Române au trimis control la Brăila după ce o femeie a fost ucisă cu patru poliţişti la poartă. Rădiţa Dumitraşcu a sunat la 112 ca să fie salvată. Deşi două echipaje de poliţie au fost trimise la adresa exactă, poliţiştii au găsit poarta încuiată şi au plecat.

Cadavrul femeii şi al călăului au fost descoperite 24 de ore mai târziu de fratele ei, alertat pentru că victima nu-i mai răspundea la telefon.

Filmul tragediei din Brăila

10 iunie, ora 12 şi 31 de minute. Rădiţa Dumitraşcu suna la 112 şi cerea ajutorul. Nu a apucat să spună cum o cheamă şi unde se află. Ţipa încontinuu. Operatoarea de la STS i-a direcţionat pe agenţi la adresa exactă. Localitatea Mircea Vodă din judeţul Brăila, strada Pieţei numărul 72.

Două echipaje cu patru poliţişti au ajuns în 9 minute la adresa indicată. Agenţii au întrebat prin vecini dacă au auzit scandal, doar că nimeni nu avea cum să audă. O casă e pustie, iar în cealaltă trăieşte o bătrână singură. Agenţii au bâjbâit apoi pe alte străzi, căutând posibile persoane care să fi sunat. Au mers chiar la casa unei bătrâne, pe care o suspectau că apelaseră la 112, dar femeia nici măcar nu are mobil.

Apoi au spus că sigur a sunat un copil, doar că pe strada cu pricina n-a mai rămas niciunul.

Chiar o operatoare de la 112 l-a sunat pe primar ca să confirme sau să infirme că există adresa generată de sistem.

A doua zi, pe 11 iunie, la ora 9 şi 45 de minute, de la aceeaşi adresă a sunat fratele Rădiţei Dumitraşcu. I-a anunţat că sora lui e moartă, la fel şi bărbatul cu care trăia de doi ani. 

Pe camerele de supraveghere din comună, Dumitru Lalu a fost surprins cu două ore înainte de crimă. S-a dus la barul din comună şi, agitat, a băut bere în faţa localului. Apoi s-a dus acasă.

Vecinii spun că femeia i-ar fi cerut să plece. Voia să încheie relaţia. Bărbatul nu avea de muncă, era alcoolic şi îşi ieşea repede din fire. Ajuns în curte, a luat-o la bătaie, iar femeia a scăpat cu fuga. A ieşit pe poartă şi a vrut să se refugieze la mama sa, la câteva străzi distanţă, doar că bărbatul a prins-o din urmă şi a tras-o în casă.

Rădiţa nu e singura lui victimă. Bărbatul și-a înjunghiat și fosta soție

Fosta soţie a fost atacată cu cuţitul în casă, pentru că-l părăsise. Se întâmpla în februarie 2017. Iar Dumitru Lalu avea acelaşi plan. Să o omoare şi apoi să-şi ia şi el viaţa. Chiar confecţionase un bilet de adio, pe care anchetatorii l-au găsit în caietele de şcoală ale fetei lor.

9 ani a primit pentru asta, din care a executat 5. Pentru judecătorii de la Tribunalul Galaţi, care l-au eliberat condiţionat, nu a contat că bărbatul mai avea şi o altă condamnare pentru viol, ci că a mers la slujbe şi a făcut sport în detenţie.

Poliţia Română trimite Direcția de Control Intern pentru a verifica cum a fost gestionat cazul femeii găsită moartă în Brăila, după ce a cerut ajutor la 112.

Rădiţa Dumitraşcu avea 44 de ani.

×
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close