Primul spectacol a avut loc deja joi, iar ieri a fost programat cel de-al doilea. Pe scenă s-a aflat Orchestra Română de Tineret și Corul Filarmonicii George Enescu.
"Am vrut neapărat să facem simfonia așa cum a gândit-o Enescu pentru că el a cerut foarte mulți muzicieni să fie pe scenă, pentru a crea un sunat unic, un sunet diferit, de aceea suntem aproximativ 120 de oameni pe scenă.
În festival se va găsi și muzică, care este foarte cunoscută de public, dar și muzică, care ne îndeamnă să descoperim ceva nou.
Pentru mine a găsit această balanță este scopul numărul 1 în ceea ce fac eu", a spus Cristian Măcelaru pentru Antena 3 CNN.
Citește și: Ultimele zile ale Festivalului George Enescu, la București | Concerte spectaculoase și nume celebre
Totodată, dirijorul a susținut că această combinație între școala franceză de muzică și cea românească reprezintă succesul deplin pentru interpretarea pieselor lui George Enescu.
"Acestă combinație a celor două școli de muzică, între școala română de compoziție și muzică și școala franceză este cea care dă succesul cel mai mare, compozițiilor lui Enescu, iar pentru mine să pot prezenta această capodoperă care este Simfonia a 3-a, iar apoi Rapsodia I care este iubită de toată lumea, este un moment extraordinar. Muzica ne ajută întotdeauna să ne adunăm să fim împreună", a punctat maestrul.