Fulgerele şi norul de ploaie din timpul unei furtuni au creat un adevărat spectacol de lumini pentru locuitorii oraşului Craiova, care au fost mai degrabă speriați de ceea ce a urmat.
O vijelie puternică s-a abătut noaptea trecută peste capitala Olteniei. Rafalele de vânt au depășit 80 de km pe oră. Zeci de mașini au fost avariate după ce acoperișurile a 3 blocuri au fost smulse de vântul puternic.
"Am zis că au dat cu bombe. A fost o vijelie de a făcut praf geamurile, ăsta e spart, ăsta e spart", spune cineva.
"Spun vecinii din partea cealaltă că nu mai puteau să închidă nici geamurile, că parcă era cutremur din cauza vijeliei, da aşa puternică a fost", a mai explicat cineva.
Cele mai mari pagube s-au înregistrat în cartierul Craioviţa Nouă unde 21 de mașini au fost grav avariate.
Pompierii militari au acționat pentru degajarea străzilor pe care au căzut bucățile de acoperiș şi au strâns copacii căzuți pe carosabil.
Ploaia torențială şi grindina au pus la pământ culturile din comuna gălățeană Gohor. Zece gospodarii au fost inundate, iar primaria a fost nevoită să intervină cu un excavator.Nu a plouat mai mult de 20 - 30 minute.
În judeţul Gorj, după câteva zile cu temperaturi de peste 20 de grade, acum ninge. Precipitațiile s-au transformat în ninsoare, iar la Rânca acum ninge ca în plină iarnă.
Pe drum s-a format deja un strat de câțiva centimetri de zăpadă, iar angajații de la administrarea infrastructurii rutiere au scos utilajele de deszăpezire pentru curățarea drumului.
Ploi torenţiale au fost şi la Timişoara, unde pasajul Jiu care se află în centrul oraşului a fost inundat. Majoritatea șoferilor au ocolit zona, dar au fost şi curajoși.
Meteorologii anunță vreme rece zilele următoare, cu ploi torențiale și vijelii, motiv pentru care în municipiul Suceava se prelungește furnizarea de agent termic până în data de 9 mai.