Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Bucureștenii, fără speranțe la căldură în apartamente, în mijlocul iernii: "Avariile vor continua"

Bucureștenii, fără speranțe la căldură în apartamente, în mijlocul iernii: "Avariile vor continua"

În sute de blocuri din Capitală caloriferele nu se mai încălzesc de la începutul anul. Din păcate situația nu se va remedia curând.

de Ioana Mircea    |    16 Ian 2024   •   19:15

Bucureştenii racordaţi la sistemul de termoficare primesc apă caldă şi căldură cu porţia. Asta deşi, acum 3 ani şi jumătate Nicuşor Dan promitea că problemele vor fi remediate din a doua zi din mandatul său.

Acum, la final de mandat, recunoaşte că nu a reparat mai mult de 30 de kilometri de reţea pe an. Iar pentru că nimic nu s-a schimbat, bucureştenii sunt nevoiţi să suporte atât frigul, cât şi facturile uriaşe.

Citește și: Primarul Sectorului 3 oferă soluții pentru lipsa de căldură din București | "Primăria Generală nu face și nu îi lasă nici pe alții să facă"

În lipsa căldurii şi a apei calde, oamenii sunt nevoiţi să găsească soluţii pentru a putea trece peste anotimpul rece. Unii aleg să îşi monteze un calorifer electric sau o aerotermă, iar pentru a face duş, cei mai mulţi sunt nevoiţi să încălzească apa la ibric.

Nici pe timpul verii, situaţia nu a fost diferită, fiind zile în care mai mult de jumătate de oraş a rămas fără apă caldă. Totul din cauza avariilor la reţeaua de termoficare. La remedierea lor însă, nu pare să lucreze nimeni.

"Avariile vor continua. Instalația care nu a fost schimbată la 20 de ani cum e prevăzut. Populația suferă din lipsa investițiilor. Asta nu se face peste noapte. Asta înseamnă 10, 15 ani", a declarat Ioana Stoica, președinte sindicat Termoenergetica București.

În ultimele patru ierni, bucureștenii au avut de suportat atât frigul din locuințe cât și facturile uriașe. Până în acest moment, primăria nu a reușit să pună la punct un sistem de calcul realist al livrării agentului termic.

×
Subiecte în articol: avarii căldură București
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close