Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Paşii necesari pentru a repara maşina cu RCA la City Insurance

Paşii necesari pentru a repara maşina cu RCA la City Insurance

Problema City Insurance devine și mai mare, după ce prețurile la RCA au crescut chiar și cu 30% în ultimele săptămâni. Acum, cele mai multe service uri nu mai acceptă să repare mașinile cu polițele de la City Insurance. Echipa News Hour with CNN vă arată care sunt pașii pentru a repara maşina cu o poliță RCA de la City Insurance.

Paşii necesari pentru a repara maşina cu RCA la City Insurance
Sursa foto: Getty
de Silvian Trandafir    |    Claudia Popovici    |    21 Sep 2021   •   19:13

Atelierele auto se plâng că în ultimul an s-au adunat foarte multe datorii și nu își mai permit să susțină costurile de reparație până vor încasa banii.

O altă problemă este și că deși Fondul de Garantare a preluat responsabilitățile acesta nu poate plăti nimic până nu se publică decizia în Monitorul Oficial. Vorbim de decizia Autorității de Supraveghere Financiară.

În acest sens, Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care va oferi posibilitatea Fondului de Garantare a asiguraților să preia abilitățile de plată înainte ca decizia judecătorească să fie publicată

Paşii necesari pentru a repara maşina cu RCA la City Insurance

Echipa News Hour with CNN vă arată care sunt pașii pentru a repara cu o poliță RCA de la City Insurance

Primul pas pe care îl aveți de făcut este să intrați pe site-ul Fondului de Garantare a asiguraților, să descărcați anexa 7 și anexa 8.

După completare alături de documentele prevăzute şi în anexa 7 mergeți la Fondul de Garantare a asiguraților. Anexele trebuie să fie completate corect și clar înainte de a ajunge la Fondul de Garantare.

Atenție, există șansa ca reparația să fie întârziată sau să fi refuzată în cazul autoturismelor cu RCA la City Insurance

„Vorbim despre faptul că este un număr destul de mare de dosare care societatea le are în acest moment. Este vorba despre faptul că, noi deschidem dosare pe măsură ce sunt solicitate, pe măsură ce primim cerere de deschidere și instrumentăm pe măsură ce primim cereri de plată", spune Mona Cucu, director general adjunct FGA.

După ce se aprobă cererea de deschidere a dosarului de daună veți ajunge într-un service auto autorizat pentru a face constatarea.

După ce se termină cu nota de constatare veți putea lăsa mașina în service unde ați făcut constatarea sau să mergeți cu mașina în service-ul pe care îl preferați. Atenție, există șansa ca reparația să fie întârziată sau să fi refuzată.

„Lucrăm de mult timp cu aceasta asigurare și de-a lungul timpului s-au adunat multe datorii și din această cauză nu ne mai permitem să mai lucrăm cu ei, să mai reparăm mașinile oamenilor pentru că nu știm când ne vom recupera debitele", spune reprezentantul unui service auto.

Toate documentele cu RCA la City Insurance se pot trimite şi prin e-mail sau poștă

„Până nu va ieși Ordonanța legată de funcționare a FGA și să vedem foarte clar că va începe a despăgubirea și cu niște termene foarte clare, spuneți-mi cum să facem noi service-urile când FGA-ul la preluarea când a fost în control la City Insurance a găsit, numai pe teritoriul României, peste 140.000 de dosare deschise și neachitate" spune Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

După reparația mașinii va trebui să mergeți la Fondul de Garantare cu toate documentele justificative a pentru a face o cerere de plată. Există și o cale mai rapide de pentru tot acest proces. Toate documentele de la început și până la sfârșit se pot trimite prin email sau poștă.

Ce trebuie să facă șoferii cu RCA la City Insurance, care vor să renunțe la poliță

Oamenii care încearcă acum sa facă asigurări RCA la autovehicule se plâng că prețul ofertelor a crescut considerabil. Brokerii spun însă că mai există un motiv pentru care multora li se pare că prețurile au crescut brusc. Faptul că cei mai mulți dintre clienții City Insurance nu analizau piața înainte de a încheia polița. Aceștia spuneau de la bun început că doresc cea mai ieftină poliță, fără a afla și celelalte oferte. Astfel încât abia acum, când sunt obligați să cerceteze mai bine, observă o creștere semnificativă față de ceea ce aveau. 

Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF, a explicat la Antena 3 ce trebuie să facă românii care au deja polițe încheiate la City Insurance și vor să renunțe la ele. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close