Dacă în sud-estul țării sunt probleme mari din cauza secetei, pentru că nu a mai plouat serios de două luni, în sud-vest vorbim de prea multă apă.
Inundațiile din ultimele zile au distrus foarte multe culturi, unele fiind singura sursă de venit a locuitorilor.
În plus, din cauza umidității ridicate au apărut și dăunătorii.
România este împărțită între inundații și secetă, iar agricultura are de suferit în ambele situații.
Citește și: UE se așteaptă ca România să-și crească recoltele de grâu și rapiță
Solariile legumicultorilor din partea de Sud-Vest a țării a fost distruse de viituri, iar dacă acum ar fi trebuit să fie perioada în care oamenii scoteau legumele la piață, anul acesta sunt nevoiți să evalueze pagubele.
"Este numai mâl peste tot. Toate florile au picat, nu se mai poate face nimic. Nu se mai poate salva nimic", a spus Marian Bologa, agricultor.
Pe lângă solarii, inundațiile au distrus si zeci de hectare de terenuri agricole.
Unele localități au scăpat de pagubele provocate de inundații, însă culturile agricole au fost distruse de dăunători.
"Aceștia nu fac parte din categoria melci cu cochilie, secretă un urma lor un fel de mâzgă și mănâncă orice fel de plantă", a spus Gabriel Deteșan, primar Schela.
De cealaltă parte, fermierii nu știu ce să mai facă să își irige culturile.
Sunt județe în care nu a mai plouat de mai bine de o lună, iar consecințele se vor vedea în producția de cereale, și, ulterior, în prețul produselor de panificație.
Anul trecut, pentru mulți dintre fermieri, profiturile aproape că nu au existat, iar dacă nu vor fi primi un ajutor din partea statului situația s-ar putea repeta și anul acesta.