Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Elevii unei școli din Texas nu mai au voie să poarte haine negre. Care este motivul

Elevii unei școli din Texas nu mai au voie să poarte haine negre. Care este motivul

tricouri negre pe umerase
Elevii unei şcoli gimnaziale din Texas nu mai au voie să poarte haine negre. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    06 Aug 2024   •   19:16

Elevii unei şcoli gimnaziale din Texas nu mai au voie să poarte haine negre. Conducerea unităţii de învăţământ din El Paso spune că acestea sunt asociate cu depresia şi problemele de sănătate mintală. Imediat după ce a fost făcut anunţul, mulţi părinţi s-au revoltat pe reţelele sociale.

Norma De La Rosa, asociația profesorilor din El Paso: Ei pot purta pantaloni scurți negri pentru a merge la educație fizică. Şi pot purta haine negre în ziua în care sunt liberi, dar nu le pot purta de sus până jos.

Elevii de la Şcoala Gimnazială Charles se vor întoarce în curând la școală, dar nu vor avea voie să poarte haine complet negre.

Conform unei scrisori trimise părinților de către directorul Nick Desantis, școala elimină îmbrăcămintea complet neagră deoarece acesta spune că este asociată cu depresia și problemele de sănătate mintală.

Mulți oameni nu sunt de acord cu această nouă politică, postând comentarii online în care spun că „culoarea hainelor nu are nimic de-a face cu capacitatea ta de a face ceva sau de a simți vreo emoție”.

Un alt comentariu spune că „a purta negru nu este o problemă de sănătate mintală, este un mod de viață”.

Un alt internaut a afirmat: „A-i face pe elevi să poarte o culoare diferită nu îi va transforma în mod magic într-o persoană complet diferită”.

Norma De La Rosa, asociația profesorilor din El Paso: Culorile nu sunt pentru a preveni sau opri problemele de sănătate mintală. Adică, poți avea cea mai colorată rochie pe tine și totuși să suferi de depresie.

Jurnaliștii CNN au întrebat reprezentanţii şcolii ce i-a determinat să lege hainele negre de depresie și probleme de sănătate mintală, iar ei au răspuns cu o declarație care spune parțial: „modificările codului vestimentar au fost un răspuns la îngrijorările și recomandările formulate de părțile interesate de la Şcoala Gimnazială Charles”

Norma De La Rosa, asociația profesorilor din El Paso: Părinții care sunt supărați, trebuie doar să se asigure că parcurg și citesc foarte, foarte atent politica privind codul vestimentar.

×
Subiecte în articol: Texas elevi haine
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close