Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Dezvoltator imobiliar, reținut după ce a vândut un apartament de cinci ori. Noi detalii despre ţeapa de 1 milion de euro de la Ploieşti

Dezvoltator imobiliar, reținut după ce a vândut un apartament de cinci ori. Noi detalii despre ţeapa de 1 milion de euro de la Ploieşti

Dezvoltatorul nu a acţionat singur, ci alături de mama sa, un avocat şi doi notari, care l-au ajutat să bage firma în faliment după ce a primit banii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2024   •   19:50

Update 22:50  Au fost făcute și primele arestării preventive pentru 30 de zile în cazul dosarului penal ce vizează fraude imobiliare, la Ploiești. Astfel, după ce au fost reținuți pentru 24 de ore dezvoltatorii imobiliari Lupu Marioara si Lupu Mihai au fost trimisi de către judecătorii de drepturi și libertăți după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Aceeași sentință s-a dat și în cazul avocatului Vlad Nichita vizat de anchetă, care ar fi fost un apropiat al dezvoltatorilor. În cazul unuia dintre notari, Radu Tudose, și el reținut pentru 24 de ore a fost luată măsura arestului la domiciliu.

Știrea inițială 

Un dezvoltator imobiliar din Ploieşti a fost reţinut după ce a vândut aceleaşi apartamente dintr-un complex rezidenţial mai multor persoane. Prejudiciul se ridică la un milion de euro, iar pe lista păgubiţilor se află 16 persoane.

Construcția blocurilor, în cele două complexe imobiliare, a început în 2016. Ancheta arată metodele ilegale la care au apelat dezvoltatorii. Au falsificat mai multe înscrisuri pe care le-ar fi utilizat, atât în fața autorităților publice locale pentru înscrierea imobilului, cât și la notar ul public pentru vânzarea apartamentelor. 

"Aceste acțiuni s-au efectuat cu sprijinul a trei notari publici din Ploiești care au autentificat promisiunile de  vânzare - cumpărare și contractele de vânzare - cumpărare", a declarat Florentina Ilioiu, procuror PCA Prahova.

Dezvoltatorul imobiliar a construit cu 30 de apartamente în plus  față de numărul prevăzut în autorizația de construire, iar locuințele și parcările aferente blocului au fost vândute chiar și de cinci ori. 

Citește și: Țeapă online, prin metoda "cabana". Un tânăr din Buzău a reușit să închirieze de mai multe ori o pensiune care nu există

Primul pe numele căruia s-a emis mandat de reținere de 24 de ore a fost un important dezvoltator imobiliar iar la finalul audierilor s-a întâmplat același lucru și în cazul celuilalt dezvoltator imobiliar, a unui avocat din Ploiești și a unui notar. 

În acest dosar de înșelăciune în domeniu imobiliar 16 persoane au fost prejudiciate cu peste un milion de euro. În urmă cu zece luni au mai fost efectuate percheziții la șapte adrese din Prahova și București, în același dosar. 

×
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close