Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN "Vom merge și vom distruge Hamas. Războiul nu va escalada dincolo de distrugerea teroriștilor" | Doron Spielman, reprezentantul IDF, interviu exclusiv

"Vom merge și vom distruge Hamas. Războiul nu va escalada dincolo de distrugerea teroriștilor" | Doron Spielman, reprezentantul IDF, interviu exclusiv

Forțele de Apărare Israeliene transmit că vor reacționa de fiecare dată când vor considera că țara le este amenințată. Reacția vine după ce presa guvernamentală de la Damasc a acuzat Israelul că a bombardat cu rachete aeroporturile din capitală și din orașul Alep, deteriorând pistele și făcându-le impracticabile.

de Sabrina Preda    |    12 Oct 2023   •   19:45

Alături de Iran, Siria se profilează drept unul dintre adversarii declarați ai Israelului.

Aceste evoluții alimentează temerile de extindere a războiului dincolo de Gaza și Israel.

Pe de altă parte, Doron Spielman, reprezentantul Forțelor de Apărare din Israel, IDF, spune, într-un interviu în exclusivitate la News Hour with CNN, că armata statului evreu nu se va opri până când la exterminarea ultimului terorist Hamas.

Sabrina Preda: "Ultima informație este că armată israeliană a lovit aeroporturile din Alep și Damasc. Este informația aceasta adevărată?"

Reprezentant IDF: "Fie că e vorba de Gaza, de Liban sau de Siria, vom fi acolo pentru a neutraliza amenințarea"

Doron Spielman: "Aș putea să vă spun că, deși nu comentăm relatările presei străine, am spus de la bun început și am demonstrat de-a lungul anilor că, oriunde există o amenințare împotriva statului Israel, fie că este vorba de Gaza, de Liban, de Siria, vom fi acolo pentru a neutraliza acea amenințare. IDF este Armata de Apărare a Israelului, apărăm poporul statului Israel și vom face acest lucru ori de câte ori vom fi chemați și oriunde vom fi chemați să o facem. Nu pot să mă refer direct la un raport al presei siriene, vă spun doar că, în general, ori de câte ori există o amenințare împotriva statului Israel, noi suntem acolo pentru a contracara această amenințare."

Sabrina Preda: "Am văzut atât de multe trupe la granița cu Gaza. Cum va răspunde Israelul teroriștilor Hamas după ultimele șase zile?"

Doron Spielman: "Suntem pregătiți acum în poziție de mobilizare pentru a duce la îndeplinire ceea ce am spus că va fi un război împotriva Hamas care a masacrat într-un mod atât de brutal bărbați, femei și copii din această țară. Suntem o țară foarte mică. Suntem mai puțin de 10 milioane de locuitori în Israel. Toată lumea cunoaște pe cineva care fie a fost ucis, fie este dispărut și îi vom găsi pe cei care au făcut acest lucru."

Sabrina Preda: "Ați vorbit despre teroriștii Hamas, dar știți că în Fâșia Gaza sunt mulţi civili. Există multe îngrijorări în legătură cu civilii din Fâșia Gaza. Cum răspundeți la această îngrijorare, despre ce se poate întâmpla acolo, un nou masacru? Bineînțeles că Israelul are dreptul să se apere, pentru că am văzut ce s-a întâmplat zilele trecute în Israel."

Reprezentant IDF: "Dacă Hamas făcea pentru cei din Gaza 1% din cât a făcut Israel, nu se ajungea aici"

Doron Spielman: "Trebuie să înțelegeți că sângele curge încă, încă nu s-a uscat sângele victimelor masacrate. Vom merge și vom neutraliza complet Hamas. Ei sunt clar pentru distrugerea statului Israel. Inima mea este alături de cetățenii din Gaza. Dacă Hamas ar fi avut măcar 1% din grija pe care statul Israel a avut-o față de cetățenii din Gaza, nu am fi fost niciodată în această situație.

Ca să vă dau un exemplu, de ani de zile noi am furnizat electricitate și apă în multe dintre punctele de ajutor pentru locuitorii din Gaza și primul lucru pe care Hamas l-a făcut sâmbătă dimineața a fost să ucidă trupele israeliene de la punctele de trecere și să bombardeze chiar punctele de trecere care furnizează ajutor umanitar și servicii propriilor lor familii."

Sabrina Preda: "Care sunt cele mai recente informații pe care le aveți despre implicarea Iranului în război? Toată lumea se uită la ceea ce face Iranul în aceste zile."

Reprezentant IDF:  "Nu de așteptăm ca războiul să escaladeze dincolo de distrugerea capacităților Hamas"

Doron Spielman: "Cu toții ne uităm în această direcție pur și simplu pentru că știm că Hamas, nu cu mult timp în urmă, au publicat întâlnirea lor cu (Ebrahim) Raisi, liderul Iranului, discutând despre Israel. Iranul este implicat în finanțarea Hezbollah și a tuturor grupurilor teroriste din zonă. Iranul este cel mai mare stat sponsor al terorismului din întreaga lume.

Ceea ce pot să vă spun este că nu ne așteptăm ca acest lucru să se extindă dincolo de ceea ce am spus deja: adevărata distrugere a capacităților Hamas. Suntem foarte recunoscători Statelor Unite, care și-au mutat cea de-a șasea flotă de nave de luptă în Marea Mediterană. Cred că acest lucru transmite un mesaj că avem sprijinul lumii libere și că niciun alt actor nu ar trebui să se implice în această zonă."

Nu există nicio îndoială că Hamas și-a antrenat forțele și a cerut mutilarea trupurilor celor pe care i-au ucis (...) Am fost în aceste comunități ieri și alaltăieri. Îmi pare rău pentru telespectatorii dumneavoastră: nu se poate spune ce părți ale corpului aparțin căror oameni, pur și simplu au intrat, au masacrat, au tăiat bărbați, femei și copii.

Reprezentant IDF: "Teroriștii Hamas au ucis copii în Israel"

Îmi pare rău pentru voi că trebuie să o spuneți cu voce tare.

Au fost uciși și copii. Nu pot confirma această informație în mod specific, dar pot să vă spun ce s-a întâmplat de multe ori.

Am fost ieri într-o casă, una dintre sutele de case în care am intrat, iar podeaua era plină de sânge, iar rămășițele familiei erau acolo. Pe jos era un cuțit pe care teroriștii l-au lăsat acolo, acoperit de sânge, ca să știm ce au făcut și cel mai trist lucru este că pe frigider este o poză cu magnet cu familia, în care apar cei doi părinți și copiii lor frumoși, care privesc această scenă. Este de nesuportat până şi să descrii asta."

×
Subiecte în articol: Doron Spielman Israel Hamas
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close